19/6/10

Στέλιος Μάρκελλος, Μάθημα Θρησκευτικών προσαρμοσμένο στο σήμερα

ΜΑΘΗΜΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΟ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ
Άρθρο του Υποψήφιου Βουλευτή της Ν.Δ. Κορινθίας Στέλιου Μάρκελλου
Υποχρεωτική διδασκαλία των θρησκευτικών. Αύξηση των ωρών διδασκαλίας του εν λόγω μαθήματος. Αύξηση του αριθμού των Θεολόγων : Συνιστούν μέτωπο κατά της σήψης. Πάγια αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας. Νόμιμη, δίκαιη διεκδίκηση της Εκκλησίας. Φυγή προς τα εμπρός. Αν φυσικά ψάχνουμε για δυνατά, στέρεα στηρίγματα ψυχής.
Το μάθημα των θρησκευτικών, προσαρμοσμένο ΒΕΒΑΙΩΣ στις ανάγκες τις τωρινές, είναι απαρεγκλίτως υποχρεωτικό. Κομμάτι αναπόσποσπαστο του σχολικού αναλυτικού προγράμματος. Για λόγους ΟΜΩΣ συνειδήσεως, σεβασμού και ελεύθερης έκφρασης, προβλέπεται η εξαίρεση απ αυτό στους μη ορθόδοξους. Δηλαδή στους αλλοθρησκους ή ετερόδοξους, οι οποίοι κατά κανόνα είναι αλλοδαποί......
Ορισμένοι βέβαια μιλούν για ανάγκες της ψυχής, για γαλήνη εσωτερική, για θρησκευτικά, για εκκλησίες, για ιερατείο, και εννοούν σκοταδισμό. Μεσαίωνα. Βλέπουν τον ιερό κλήρο σαν έναν παρία της κοινωνίας, που απομυζά το χρήμα του λαού. Δεν αναγνωρίζουν στην εκκλησία καμία αναγεννητική αποστολή. Την θεωρούν αρμόδια για τα βρέφη μόνο και για τους γέροντες. Για τα δύο άκρα της ζωής. Το μάθημα των Θρησκευτικών όμως πλάθει συνειδήσεις. Σμιλεύει χαρακτήρες. Γαληνεύει ψυχές. Η εκκλησία συμπληρώνει το κοινωνικό κράτος. Νοιάζεται για τους αδύναμους. Προσφέρει παρηγοριά στον πονεμένο. Στήριξη πολύπλευρη και γαλήνη απέραντη στον αδικημένο. Σε εποχές άνισου πλούτου, μέσα από αρχές και αξίες, τα ψηλότερα βουνά σε καλούν στις κορφές τους. Ξυπνά η ελπίδα μέσα σου. Λαχταράς νανέβεις στις πλαγιές τους. Δεν μένεις καρφωμένος στα πόδια των βουνών.
πηγή: http://solygeia.steliosmarkellos.gr/?p=472

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)