8/6/10

Οικουμενιστική επιβράβευση του κυπριακού φιλοπαπισμού

Οι οικουμενιστές δεν κρύβουν τη χαρά τους για την προώθηση των οικουμενιστικών τους σχεδίων μέσω της επίσκεψης του Πάπα στην Κύπρο. Οι παπικές επισκέψεις συμβάλλουν στο δρόμο της οικουμενιστικής ενότητας που και οι ίδιοι υπηρετούν και κάθε υπόκλιση Ορθοδόξων Πατριαρχών, Αρχιεπισκόπων και επισκόπων στον Πάπα οπωσδήποτε οδηγεί πιο κοντά στην "αποκατάσταση της πλήρους ορατής ενότητάς των Εκκλησιών"!
Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος (8/6/2010) φιλοξενεί τις θέσεις του Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Γεώργιου Τσέτση σχετικά με την παπική επίσκεψη στην Κύπρο
:
Ο μέγας πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Γεώργιος Τσέτσης, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και τα του θεολογικού διαλόγου με την Ορθόδοξη Εκκλησία, μας υπέδειξε ότι τα βασικά μηνύματα από τις ομιλίες του Πάπα μπορούν να συνοψιστούν στα εξής:.....
1) Η αναγνώριση των αποστολικών καταβολών της Εκκλησίας Κύπρου και ειδικά η Πάφος, ως χώρος από τον οποίο άρχισε να διαδίδεται το αποστολικό κήρυγμα στον τότε γνωστό κόσμο.
2) Η ανάγκη να ξεπεράσουν οι Εκκλησίες τις διαφορές τους και να αγωνισθούν για την αποκατάσταση της πλήρους ορατής ενότητάς τους, που είναι θέλημα Θεού.
3) Η αναγνώριση πως ο δρόμος προς τον στόχο της πλήρους κοινωνίας έχει δυσκολίες.
4) Η Εκκλησία Κύπρου ως γέφυρα συμφιλίωσης μεταξύ Ανατολής και Δύσης.
5) Ο εμπλουτισμός της Ευρώπης από την πνευματική και πολιτισμική κληρονομία της Κύπρου, που βρίσκεται στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής.
Τέλος, ο π. Γεώργιος Τσέτσης σημείωσε την πεποίθηση που εξέφρασε ο Πάπας Βενέδικτος 16ος, πως στη Μέση Ανατολή, «η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, που είναι ριζωμένη από αιώνες, έχει αναντικατάστατο ρόλο στην εμπέδωση της ειρήνης και της συμφιλίωσης των λαών της περιοχής».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι επίσκοποι της Κύπρου-όσοι δεν είναι οικουμενιστές τουλάχιστον-θα πρέπει να προβληματιστούν που ο π.Γεώργιος Τσέτσης επιδοκιμάζει με τις δηλώσεις του την επίσκεψη του πάπα στην Κύπρο.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)