18/9/10

Ενημέρωση για διορισμούς και ΑΣΕΠ

Η Υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου είχε χθες (17/9/2010) συνάντηση με την ΠΕΑΕ και το Συντονιστικό Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών. Σύμφωνα με Ανακοίνωση των αναπληρωτών και ωρομισθίων μετά τη συνάντηση, το 2012 θα γίνει πιθανότατα ο επόμενος ΑΣΕΠ με αρκετές αλλαγές και χωρίς την προκήρυξη συγκεκριμένου αριθμού θέσεων. Επίσης κατά το επόμενο σχολικό έτος (2011-2012) θα διοριστούν οι διοριστέοι όλων των κατηγοριών (εκτός του 30μήνου που θα απορροφηθούν έως το 2015).
Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων:
Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: η Υπουργός δήλωσε ότι πρόθεση του Υπουργείου είναι να διεξαχθεί διαγωνισμός ΑΣΕΠ το 2012, χωρίς βέβαια προκήρυξη θέσεων και αφού, όμως, προηγηθούν ριζικές αλλαγές κυρίως σε σχέση με την ύλη για την οποία και αποδέχτηκε ότι είναι υπέρογκη.....
Αναγνώριση του δικαιώματος διορισμού των συναδέλφων που ήταν διοριστέοι το σχολικό έτος 2010-2011 και δεν προσλήφθηκαν: στο αίτημά μας για διορισμό όλων των συναδέλφων μέσα στη χρονιά η Υπουργός δεσμεύτηκε ότι οι διοριστέοι όλων των κατηγοριών θα απορροφηθούν μέχρι το σχολικό έτος 2011-2012 με την εξαίρεση της κατηγορίας που εντάσσεται στη ρύθμιση για τους 30μηνες προϋπηρεσίας, η οποία και θα απορροφηθεί μέχρι το 2015. Ξεκάθαρο ήταν το γεγονός ότι δεν υπάρχει πρόθεση για επιπλέον διορισμούς μέσα σε αυτή τη διετία.
Kαι ένα τελευταίο σχόλιο του ιστολογίου μας
Είναι βέβαιο πως αν από την επόμενη χρονιά το μάθημα των Θρησκευτικών στο Λύκειο μετατραπεί σε μάθημα επιλογής οι ώρες του μαθήματος συνολικά θα μειωθούν και επομένως οι ανάγκες για διορισμό νέων θεολόγων θα είναι πολύ μικρές. Με δεδομένο μάλιστα ότι στον επόμενο ΑΣΕΠ δεν θα προκηρύσσονται θέσεις διοριστέων ο αριθμός των θεολόγων που τελικά θα διοριστεί στην εκπαίδευση τα επόμενα χρόνια θα μειωθεί δραματικά. Η ανεργία των Θεολόγων αυξάνει και θα γιγαντωθεί αν δεν αντιδράσουμε εγκαίρως στα σχέδια υποβάθμισης του μαθήματος των Θρησκευτικών στο Λύκειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)