22/9/10

Οι αντιπρόσωποι της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Διάλογο με τους Παπικούς στη Βιέννη

Με πληροφορίες από mospat.ru
Την εορτή των Γενεσίων της Θεοτόκου, στις 21 Σεπτεμβρίου 2010, ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, ο οποίος έφτασε στη Βιέννη για να συμμετάσχει στη συνεδρία της Μικτής Επιτροπής για το διάλογο Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου της Βιέννης.
«Έφτασα εδώ με την ευλογία του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κυρίλλου για να συμμετάσχω στην τακτική συνεδρία του διαλόγου Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών. Αυτός ο διάλογος δεν αναπτύσσεται και πολύ εύκολα, διότι συζητιούνται θέματα, τα οποία μας χωρίζουν και αποτελούν για πολλούς αιώνες πλέον πέτρα σκανδάλου στις σχέσεις Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών. Σε αυτό το διάλογο κάθε εκπρόσωπος της Αγίας Ορθοδόξου Εκκλησίας καλείται να υποστηρίξει τη θέση της Εκκλησίας, ώστε οι Ρωμαιοκαθολικοί μας αδελφοί να γνωρίζουν πάνω σε ποια σημεία δεν συμφωνούμε μαζί τους», είπε ο Ιεράρχης αναφερόμενος στο σκοπό της επισκέψεώς του στη Βιέννη.....
Αυθημερόν ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας συμμετείχε στη συνεδρία των Ορθοδόξων μελών της Επιτροπής για το διάλογο Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών, προεδρεύοντας του Μητροπολίτου Περγάμου Ιωάννη.
Να αναφερθεί ότι η ολομέλεια θα συνεδριάσει στις 22 Σεπτεμβρίου και θα συνεχίσει έως τις 26 Σεπτεμβρίου. Από κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία στη συνεδρία συμμετέχουν δυο μέλη. Το Πατριαρχείο Μόσχας εκπροσωπούν ο Μητροπολίτης Ιλαρίων και ο καθηγητής της Θεολογικής Ακαδημίας Μόσχας πρωθιερέας Βαλεντίν Άσμους. Επίσης συμμετέχει ως σύμβουλος και διερμηνέας ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Ρωσικής Εκκλησίας Αρχιμανδρίτης Κύριλλος Hovorun.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)