20/9/10

To «Αντιαιρετικόν Εγκόλπιον» στην πρώτη γραμμή του αντιαιρετικού αγώνα

Οι αιρέσεις και οι παραθρησκευτικές ομάδες κυριολεκτικά αλωνίζουν στην πατρίδα μας παρασύροντας καθημερινά πολλούς νέους ανθρώπους στο σκοτάδι της κακοδοξίας και της δαιμονικής πλάνης. Απέναντι στην οργανωμένη και συντονισμένη δράση όλων αυτών των ομάδων η απάντηση της Διοικούσας Εκκλησίας είναι τουλάχιστον ελλιπής και αποσπασματική. Λίγοι μόνο κληρικοί και λαϊκοί σηκώνουν στις πλάτες τους το βάρος του αντιαιρετικού αγώνα αφιερώνοντας αμέτρητο χρόνο τόσο στη μελέτη κειμένων όσο και στην οργάνωση ομιλιών, τη σύνταξη άρθρων και τη διοργάνωση άλλων δράσεων ώστε να διαφυλάξουν το ποίμνιο από τους βαρείς λύκους των αιρέσεων.
Στο διαδίκτυο απλοί ιδιώτες ασκούν σημαντικότατη αντιαιρετική δράση , δυστυχώς όμως χωρίς την αρωγή και τη συμπαράσταση της Διοικούσας Εκκλησίας. Το «Αντιαιρετικόν Εγκόλπιον» με ιστοσελίδα (http://www.egolpion.com/) και ιστολόγιο (http://egolpio.wordpress.com/) που διαρκώς ανανεώνεται, αποτελεί μία από τις πιο συντονισμένες προσπάθειες αντιαιρετικού αγώνα στο χώρο του διαδικτύου αποκαλύπτοντας τις δόλιες μεθόδους όλων των αιρέσεων, κυρίως δε των Πεντηκοστιανών.....
Η σημαντική εργασία που γίνεται από το ιστολόγιο αυτό είναι καρποφόρα όχι μόνο γιατί προφυλάσσει νέους ανθρώπους από την πλάνη των Πεντηκοστιανών και άλλων αιρετικών αλλά και διότι έχει αποσπάσει μέλη από τις αιρετικές αυτές ομάδες οδηγώντας τα στην ασφαλή ποίμνη του Χριστού, την Ορθόδοξη Εκκλησία.
Με θεολογικά επιχειρήματα, βασισμένα στην Αγία Γραφή και του Πατέρες της Εκκλησίας οι διαχειριστές του «Αντιαιρετικού Εγκολπίου» καθημερινά και άμεσα απαντούν στις πλανεμένες διδασκαλίες των αιρετικών. Το «Αντιαιρετικόν Εγκόλπιον» έχει γίνει κάρφος στον οφθαλμό των αιρετικών και γι’ αυτό δεν λείπουν οι απειλές από αιρετικές ομάδες για αγωγές εις βάρος των διαχειριστών του.
Ο αντιαιρετικός αγώνας πρέπει πλέον να δίνεται καθημερινά και στο διαδίκτυο αφού οι νέοι άνθρωποι επιλέγουν αυτή την οδό άντλησης πληροφοριών. Προσπάθειες όπως αυτή του «Αντιαιρετικού Εγκολπίου» αλλά και άλλων ιστολογίων (μελλοντικά θα αναφερθούμε και σε άλλα αξιόλογα ιστολόγια) πρέπει να τύχουν έμπρακτης στήριξης από την Εκκλησία, αν πράγματι οι ποιμένες μας ανησυχούν για το μέλλον των νέων της πατρίδας μας που μέσα σε όλα τα άλλα δεινά, βρίσκονται αντιμέτωποι καθημερινά με χίλιες δύο πλανεμένες διδασκαλίες.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

H επίθεση του ιστολογίου στη γερόντισσα Γαβριηλία δεν το τιμά διόλου.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στο Αντιαιρετικό Εγκόλπιο παρά τις άδικες επιθέσεις που δέχεται απο κάποιους συνεχίζει την καλή του πορεία.

Περικλής

Ανώνυμος είπε...

Το πρώτο σχόλιο το έγραψε ο αισχρός Misha που έχει εμπάθεια προς το Αντιαιρετικό Εγκόλπιο.

Ανώνυμος είπε...

Εγκόλπιο μη μασάς, κάνε την δουλειά σου και άσε τα διόλια να φωνάζουν.

Ανώνυμος είπε...

Σαν να ακολουθεί τα βήματα του π. Αντωνίου Αλεβιζόπουλου. Πολύ καλή δουλειά. Συγχαρητήρια. Πρέπει να συνεχίσειέτσι. Το διαβάζουμε και είμαστε μαζί του.
κ.α.

Ανώνυμος είπε...

Στο Αντιαιρετικό Εγκόλπιο αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Είναι ένας μοναδικός θησαυρός. Τα θέματά του τεκμηριωμένα, εξειδικευμένα, υπεύθυνα, αξιόπιστα αποτελούν πολύτιμη πηγή πληροφόρησης.

Το ευχαριστούμε θερμά για την μεγάλη βοήθεια που προσφέρει στον τομέα της ενημέρωσης όλων όσων επιθυμούν να γνωρίζουν σχετικά με τα θέματα της Ορθόδοξης Πίστης, καθώς και των προβλημάτων που προκύπτουν από τη σύγχυση των αιρετικών και παραθρησκευτικών ομάδων που δρουν ανεξέλεγκτα και καταστροφικά.

Θερμές ευχαριστίες, επίσης, γιατί με το πλουσιότατο θεματολόγιό του στηρίζει την προσπάθεια των Γραφείων ενημέρωσης των Μητροπόλεων, που δεν έχουν την ευχέρεια των πολλών και ειδικών συνεργατών, όπως υπάρχουν σε κεντρικές και πολυπληθείς Μητροπόλεις, κυρίως, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών και στη Μητρόπολη Πειραιώς.

Αξίζει να επισημανθεί πως το Αντιαιρετικό Εγκόλπιο διακονεί τον δυσκολότερο τομέα. Πέρα από τον απέραντο αριθμό θεμάτων προς ενημέρωση, είναι ενδεχόμενο να έρθει αντιμέτωπο με προβλήματα που προκύπτουν εκ της αιρετικής και παραθρησκευτικής δράσης.

Και πάλι θερμά συγχαρητήρια. Καλή συνέχεια με τη βοήθεια του Τριαδικού Θεού.
Ελένη

Tatiani Melidoni είπε...

Το "Αντιαιρετικό Εγκόλπιο" βγάζει σήμερα (10/8/2016) την ένδειξη "Αυτή η σελίδα δεν μπορεί να εμφανιστεί"... το ίδιο και στο YouTube και στο Facebook...
Από ερωτήσεις που έκανα σε διάφορους συνεργάτες, έμαθα ότι το ιστολόγιο κατέβηκε μετά από συντονισμένες επιθέσεις, που δέχθηκε από αιρετικές ομάδες, ενώ η Διοικούσα Εκκλησία δεν στήριξε καθόλου την προσπάθεια...
Αν αυτά είναι αλήθεια η απώλεια στην προσπάθεια "ενημέρωσης επί των αιρέσεων" είναι ανυπολόγιστη... αν κάποιος έχει περισσότερες πληροφορίες, ας απαντήσει εδώ ή και στη σελίδα μου στο facebook...

Ανώνυμος είπε...

Μη γίνεσθε φαρισαίοι..οποιος είναι καθαρός μπροστά στον θεό ας κρίνει τον διπλανό του αλλιώς ας σιωπα

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)