14/12/10

Περί της θεωρίας της εξελίξεως, του Θεού και του ανθρώπου

πηγή: ΘΕΟΔΡΟΜΙΑ
Πατήστε το fullscreen για να διαβάσετε καλύτερα το Scribd
Περί της θεωρίας της εξελίξεως Διαβάστε και Μέγας Φαράντος, Κριτική στη θεολογία του Μητροπολίτη Ζηζιούλα:«...δεν υπάρχει... υπερφυσικό» "
μ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς και ο π.Γεώργιος Μεταλληνός δέχεται την θεωρία της εξέλιξης ή την θεωρεί ουδέτερη για την Ορθοδοξία. Ενώ είναι αντιβιβλική θεωρία.

Κ.

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΕΔΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ. ΑΝ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΓΙΝΕ ΤΥΧΑΙΑ Η ΟΧΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ - ΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ. Η ΙΔΙΑ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ Η ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙ. Η ΓΕΝΕΣΗ ΔΙΝΕΙ ΘΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ. Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥΣ ΓΕΛΩΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΑΦΟΡΜΗ ΣΕ ΗΜΙΜΑΘΕΙΣ "ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ" ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Κ.
καλό είναι να μην γενικολογούμε. Ο π. Γεώργιος Μεταλληνός αντιμετωπίζει κριτικά τη θεωρία αυτή. Αλλά χρειάζεται πολύς χώρος για να αναλύσω την τοποθέτησή του.

Ανώνυμος είπε...

Να μην Φανατιζόμαστε εάν Γίνεται.Δεν Αξίζει.

M.

Ανώνυμος είπε...

Μα η εξέλιξη -όπως πολύ σωστά θίγει ο π.Δαμασκηνός- έρχεται σε σύγκρουση με την Ορθόδοξη Ανθρωπολογία. Παρακαλώ διαβάστε το κείμενο. Η επιστήμη δεν έχει σημεία επαφής με την Ορθοδοξία - ας μας αποδείξουν το Αειπάρθενο ή τις ιάσεις από "ανίατες" ασθένειες όσοι "ορθόδοξοι" επιχειρούν να αποδείξουν τα δόγματα...

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)