29/1/11

Μήνυμα συμπαράστασης στο Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ

Μήνυμα συμπαράστασης στον Μητροπολίτη Πειραιώς

5 σχόλια:

Αντιοικουμενιστής είπε...

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον Σεβασμιότατο Πειραιώς κ. Σεραφείμ στον αγώνα του ενάντια στους εχθρούς της Αγίας μας Μιάς, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Φιλτάτης, Ενδόξου, Αιματοποτισμένης Πατρίδος μας και ως εκ τούτου συνυπογράφουμε κάθε δήλωση στήριξής του. Αντίθετα, αποκηρύσσουμε μετά βδελυγμίας κάθε προσπάθεια στήριξης σε αμετανόητους, αδιόρθωτους οπαδούς του φονταμενταλιστικού οικουμενισμού, νεοταξίτες, φιλοπαπικούς, ορθοδοξοκτόνους και πατριδοκτόνους μητροπολίτες, έστω κι αν αυτοί που τους στηρίζουν έχουν έχουν φήμη αγίου...

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ Ο ΣΤΟΥΔΙΤΗΣ είπε...

Προσυπογράφουμε το μήνυμα συμπαράστασης στο Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ και στο παρόν ιστολόγιο, αλλά παράλληλα ενημερώνουμε ότι δημοσιεύσαμε και στην τοπική εφημερίδα του Βόλου «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» ανάλογη επιστολή κατά του οικείου μητροπολίτου Δημητριάδος Ιγνατίου για την απαράδεκτη αυτή στάση του. Την αποστείλαμε στον Ορθόδοξο Τύπο και σε ορισμένα ιστολόγια.

Ηπειρώτης είπε...

Γεια σας,είμαι μαθητής Λυκειού και θέλω να εκφράσω την ανησυχία μου,καθώς πολύς κόσμος εξαιτίας του εκφυλλισμού που προκαλεί η παγκοσμιοποίηση και η άνοδος του διεθνούς εωσφοροσιωνισμού(βλέπε λέσχη BILDERBERG,μασόνους,χιλιαστές και λοιπούς νεοεποχίτες δούλους)μένει στην άγνοια και δεν αντιλαμβάνεται πού είναι η ρίζα του προβλήματος.Διάβαζα στις προάλλες σε μια εφημερίδα(του 2007 πρέπει να ήταν)όπου ο πατήρ Γεώργιος Μεταλληνός είχε μείνει άναυδος από την αντίδραση διαφόρων μελών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου που δήλωσαν ευθαρσώς ότι ήταν μασόνοι.Το μήλον της Έριδος ήταν το βιβλίο των Θρησκευτικών Α' Λυκείου(το οποίο διδάσκομαι),συγγραφέας του οποίου ήταν ο ίδιος ο πατήρ Γεώργιος Μεταλληνός.Μετά από μερικούς μήνες το βιβλίο λογοκρίθηκε και κάποια κομμάτια του τροποποιήθηκαν,χωρίς όμως να ενημερωθούν οι γνήσιοι συγγραφείς.ΕΡΩΤΩ τον οποιοδήποτε θεολόγο ή καθηγητή ή μέλος του Π.Ι.(δεν πρόκειται να ρωτήσω για το λόγο αλλάγης του βιβλίου αυτός είναι προφανής και δε θα πάρω απάντηση)εάν το τωρινό βιβλίο Θρησκευτικών Α' Λυκείου είναι η τροποποιημένη έκδοση ή η αυθεντική.Σαν μαθητής έχω δικαίωμα να ξέρω και απευθύνω το ερώτημα σε αυτό το μπλόγκ μην έχοντας άλλη αξιόπιστη ιστοσελίδα.Ευχαριστώ.

thriskeftika είπε...

Αγαπητέ μαθητή της Α' Λυκείου,
η διδακτική ενότητα που υπάρχει στο βιβλίο σου (της Α΄ Λυκείου) είναι η νέα, αλλαγμένη μετά την παρέμβαση των Χιλιαστών. Μπορείς να κάνεις τις συγκρίσεις σου και να δεις τι άλλαξε διαβάζοντας την παλιά ενότητα του βιβλίου εδώ: http://thriskeftika.blogspot.com/2009/07/blog-post_2746.html

Ηπειρώτης είπε...

Σας ευχαριστώ για την άμεση διευθέτηση της απορίας μου.Πρόκειται να μελετήσω τις αλλαγές και να ρωτήσω και το Θεολόγο μας.Ευχαριστώ και πάλι.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)