5/3/11

Τέλος Μαρτίου το σχέδιο για το Νέο Λύκειο – Ποικίλες εκτιμήσεις για τη θέση του μαθήματος των Θρησκευτικών στο Νέο Λύκειο

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα, 5/3/2011 η ιστοσελίδα εκπαιδευτικών θεμάτων esos.gr το Σχέδιο Νόμου για το Νέο Λύκειο εκτιμάται ότι θα δώσει στη δημοσιότητα η Υπουργός Παιδείας περί τα τέλη Μαρτίου. Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με παλαιότερες αναφορές στελεχών του Υπουργείου, θα δοθεί αρχικά το σχέδιο για την Α΄ τάξη του Νέου Λυκείου και αργότερα το σχέδιο για τη Β΄ και Γ΄ τάξη. Το ωρολόγιο πρόγραμμα της Α΄ τάξης θα εφαρμοστεί από τη νέα σχολική χρονιά το Σεπτέμβριο του 2011.
Tης δημοσίευσης και ψήφισης του σχεδίου για την Α΄ τάξη του Νέου Λυκείου θα προηγηθεί η κατάθεση και ψήφιση άλλων νομοσχεδίων:...
1. Σχέδιο Νόμου για τα Πειραματικά Σχολεία

2. Συγχώνευση Οργανισμών (ΟΕΔΒ, Παιδαγωγικο Ινστιτούτο, ΚΕΕ, ΟΕΠΕΚ)

3. Αλλαγές στις Πανεπιστήμια και ΤΕΙ (νέο μοντέλο διοίκησης)

4.Το Σχέδιο Νόμου για την αναδιάρθρωση της διοίκησης της εκπαίδευσης που μεταξύ άλλων θα προβλέπει την κατάργηση των γραφείων Εκπαίδευσης και σε Περιφέρειες με μεγάλο όγκοι σχολείων αύξηση των Διευθύνσεων.
Να σημειωθεί ότι δεν έχει γίνει καμία επίσημη ενημέρωση για τη θέση του μάθηματος των Θρησκευτικών στην Α΄ τάξη του Νέου Λυκείου. Το μάθημα της Ιστορίας θα παραμείνει υποχρεωτικό στην Α΄ τάξη όπως έχουν δηλώσει Υπουργός και Υφυπουργοί Παιδείας. Για το μάθημα των Θρησκευτικών όμως δεν υπήρξε καμία κυβερνητική δέσμευση. Κυκλοφορούν στους κύκλους των Θεολόγων φήμες για διατήρηση υποχρεωτικού μαθήματος Θρησκευτικών στην Α΄ τάξη Λυκείου. Άλλοι συνάδελφοι Θεολόγοι ωστόσο εκφράζουν έντονη ανησυχία τονίζοντας ότι αν το Υπουργείο είχε αποφασίσει τη διατήρηση υποχρεωτικού μαθήματος Θρησκευτικών στην Α΄ Λυκείου τότε η Υπουργός και τα άλλα στελέχη του Υπουργείου θα μας ενημέρωναν σχετικά, όπως συνέβη για το μάθημα της Ιστορίας.
Σε κάθε περίπτωση απαιτείται εγρήγορση, κινητοποίηση Θεολόγων, γονέων, κληρικών και επισκόπων ώστε να διατηρηθεί ο υποχρεωτικός αλλά και ο ορθόδοξος χριστιανικός χαρακτήρας των Θρησκευτικών σε όλες τις τάξεις του Νέου Λυκείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)