27/3/11

Ολοκληρώθηκε η εκδήλωση διαμαρτυρίας για την Κάρτα του Πολίτη

Με πορεία και συγκέντρωση έξω από τη βουλή ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Πεδίο του Άρεως από εκπροσώπους της Εκκλησίας και μέλη χριστιανικών οργανώσεων ενάντια στην Κάρτα του Πολίτη.
Με ψήφισμα, που παρέδωσαν στη Βουλή μέλη της Πανελλήνιας Κληρολαϊκής Επιτροπής Αγώνα, της οποίας προεδρεύων είναι ο αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιότης, καλούν τα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου να δηλώσουν ευθέως τις θέσεις τους απέναντι σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, που, ανεξάρτητα από την πίστη μας, απειλεί, όπως υποστηρίζουν, ευθέως την ελευθερία του ανθρώπινου προσώπου. Υποστηρίζουν επίσης ότι "η κάρτα του πολίτη είναι αντίθετη με το ελληνικό σύνταγμα και το ευρωπαϊκό δίκαιο"...

"Αν και δεν αρνούμαστε, τόσο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, όσο και το πλήρωμά της, τη δημιουργική βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας στις συναλλαγές μας, την επιστημονική έρευνα και στην άμεση ανίχνευση μέσω ίντερνετ του πλούτου της γνώσεως, θεωρούμε άκρως ανησυχητικό τη συλλογή προσωπικών δεδομένων και το σχηματισμό προσωπικού προφίλ μέσω της διασύνδεσης όλων των αρχείων".

Ο οικονομολόγος, Στάθης Αδαμόπουλος, στην ομιλία του επεσήμανε ότι "η κάρτα ουσιαστικά κάνει μία καταγραφή συμπεριφορών με αποτέλεσμα να αλλάζει ο αξιακός κόσμος της κοινωνίας μας, και συμπλήρωσε ότι οι πληροφορίες αυτές μπορούν να ανασυρθούν σε οποιαδήποτε στιγμή του βίου του ατόμου και να αποτελέσουν μεγάλο πρόσκομμα στην προσπάθειά του να αναπτύξει την προσωπικότητά του.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αδαμόπουλος επεσήμανε: "Ακόμα και αν όλοι αυτοί οι φόβοι είναι μη πραγματικοί, η αλήθεια είναι ότι η κάρτα του πολίτη απαιτεί ένα περίπλοκο γραφειοκρατικό σύστημα και σημαντικούς οικονομικούς πόρους, γεγονός που απέτρεψε και την αυστραλιανή κυβέρνηση να την εισαγάγει"

Τη βαθύτατη ανησυχία του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ εξέφρασε ο πρωτοπρεσβύτερος, Χρήστος Χριστοδούλου.

Επίσημη τοποθέτηση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας αναμένεται με την δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου, ενώ έχει ήδη συσταθεί επιτροπή νομικής και θεολογίας για την περαιτέρω διερεύνηση των θεμάτων που άπτονται της κάρτας του πολίτη.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με μέτριους υπολογισμούς η συγκέντρωση έφθασε τίς 80 μέ 100.000 κόσμο !

Η Αστυνομία μιλάει για 50.000.

Χαρακτηριστιο είναι ότι όταν η κεφαλή είχε φθάσει στό Σύνταγμα η ουρά ήταν Πατησίων, στήν Βεραντζέρου !

Η ΝΕΤ στό βραδυνό δελτίο "Ψευτοειδήσεων" πού παρουσιάζει ούτε έθιξε κάν το θέμα απ΄ ότι είδα ( άν εξαιρέσω 5΄λεπτά πού δεν είδα στην αρχή, άν καί αποκλείεται να την πέρασε σαν πρώτο-πρώτο θέμα, καί παρακαλώ άν κάποιος είδε κάτι περισσότερο άς με διορθώσει...)

Εδώ αποκλείστηκε η μισή Αθήνα, σταμάτησαν τα πάντα, κι΄ ολόκληρη Ελληνική Τηλεόραση δεν πήρε είδηση τίποτα!

Χαραμοφάηδες πού πληρώνονται δηλαδή για να μή βλέπουν τίποτα γύρω τους, τί άλλο να ειπώ;

Μόνοι τους βγάζουν τα μάτια τους καί μόνοι τους δείχνουν την τεμπελιά τους καί ότι δεν χρειάζονται κάν...

Χ

Ανώνυμος είπε...

Τα μασονοκινούμενα ΜΜΕ ετήρησαν σιγή ιχθύος. Αυτή την εντολή είχαν. Τα ιδιωτικά όμως θα μπορούσαν κάτι να δείξουν, έτσι για την τιμή των όπλων.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)