9/7/11

Ιωάννης Τάτσης, Το όπλο των Χριστιανών

πηγή:  Ορθόδοξος Τύπος, 8/7/2011
Το όπλο των Χριστιανών
του Ιωάννη Τάτση, Θεολόγου
Τις ημέρες αυτές επισκέφθηκα το Άγιον Όρος παρέα με έναν φίλο μου ιερέα. Οι πατέρες των κελλιών που συναντήσαμε όχι μόνο γνωρίζουν καλά τα θέματα που απασχολούν τους πιστούς στον κόσμο αλλά και ανησυχούν έντονα. Συζητήσαμε για την Κάρτα του Πολίτη, τη δωρεά οργάνων και την «εικαζόμενη συναίνεση», τις θέσεις κληρικών και μοναχών για τα ζητήματα αυτά, την διαρκή υποβάθμιση του μαθήματος των Θρησκευτικών και τις αρνητικές δράσεις και ενέργειες στο θέμα όχι μόνο των κυβερνώντων αλλά και κάποιων νεωτεριστών θεολόγων...
Οι αγιορείτες πατέρες ανησυχούν αλλά δεν αγωνιούν υπέρμετρα έχοντας πίστη στην Πρόνοια του Θεού. Προτείνουν λύσεις πνευματικές που θα δώσουν οριστική λύση στα προβλήματα.
Σε ένα κελλί ο Γέροντας μας είπε: «Το όπλο των Χριστιανών είναι η Θεία Λειτουργία. Σε κάθε Θεία Λειτουργία κατεβαίνει η Χάρη του Θεού και γεμίζει τα πάντα. Μερικές φορές είμαστε εξαντλημένοι με τους άλλους πατέρες και λέμε πως δεν θα μπορέσουμε να «βγάλουμε» τη Θεία Λειτουργία. Όταν όμως ξεκινάει η Λειτουργία όλη η κούραση εκείνη φεύγει και μετά γεμίζει κανείς από τη Χάρη του Θεού και νιώθεις ανάλαφρος». Η λύση στην οικονομική και ποικιλόμορφη κρίση της εποχής μας θα δοθεί, όπως συνέχισε να μας λέει ο ίδιος Γέροντας, με αυτό το όπλο των Χριστιανών. «Αφού με τη Θεία Λειτουργία έρχεται η Χάρη σε μας, για να λυθούν όλα τα προβλήματα της πατρίδας μας, ας ξεκινήσουμε με έναν κανόνα. Όλες οι ενορίες της Ελλάδος να τελούν κάθε μέρα τη Θεία Λειτουργία. Αν αυτό γίνει τότε μπορεί να εξιλεώσουμε το Θεό και να μας στείλει τη Χάρη του. Και τότε όλα τα προβλήματα θα λυθούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)