10/8/11

Προβλήματα με την απασχόληση μαθητών που απαλλάσσονται από τα Θρησκευτικά στην Αυστραλία

Η πολιτειακή κυβέρνηση της Βικτώριας αρνείται ότι κάνει διακρίσεις προς τα παιδιά των άθεων και μη χριστιανών με το να τα διαχωρίζει από τα άλλα παιδιά που φοιτούν σε κρατικά σχολεία, την ώρα των Θρησκευτικών.
Το Υπουργείο Εκπαίδευσης της Βικτώριας βρίσκεται σε έντονη διαμάχη με γονείς, εξαιτίας μιας υπόθεσης που καταγγέλθηκε στη Βικτωριανή Επιτροπή Αστικής και Διοικητικής Διαιτησίας (VCAT). Τρεις γονείς ισχυρίζονται ότι τα παιδιά τους που φοιτούν σε 3 διαφορετικά κρατικά σχολεία, είναι πολύ αναστατωμένα εξαιτίας του διαχωρισμού τους από τους συμμαθητές τους την ώρα των Θρησκευτικών.
Οι γονείς ισχυρίζονται ότι το τμήμα κάνει διακρίσεις εναντίον των άθεων παιδιών τους με το να τα αναγκάζει να φύγουν από την αίθουσα, την ώρα της διδασκαλίας των θρησκευτικών για μισή ώρα κάθε βδομάδα...

Σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Herald Sun», το Υπουργείο αρνείται ότι τα παιδιά βιώνουν την απόρριψη λόγω του διαχωρισμού τους από τους συμμαθητές τους.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, οι μαθητές που αποφασίζουν να μην παρακολουθούν το μάθημα των Θρησκευτικών, πρέπει να αποχωρούν επισήμως από την αίθουσα και δεν επιτρέπεται να παρακολουθούν το κανονικό πρόγραμμα διδασκαλίας.

Αλλά οι γονείς ισχυρίζονται ότι τα παιδιά τους στέλνονται σε διαφορετικές αίθουσες, μένουν μόνα τους στο διάδρομο, ή οι καθηγητές τα βάζουν στα πίσω θρανία της αίθουσας διδασκαλίας χωρίς να κάνουν τίποτα.

Επίσης, ισχυρίζονται ότι παραβαίνουν το Νόμο Ίσων Ευκαιριών, το Σχέδιο Πολιτιστικής Ποικιλομορφίας, το Νόμο περί Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την αρχή της Κοσμικής Εκπαίδευσης.

Το Υπουργείο αρνείται ότι γίνονται διακρίσεις και προσθέτει ότι δίνεται στους μαθητές κατάλληλη εργασία σύμφωνα με την ηλικία τους, για να απασχολούνται την ώρα της διδασκαλίας των Θρησκευτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)