24/11/12

Συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Διεθνούς Μικτής Επιτροπής επί του θεολογικού διαλόγου Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών στο Παρίσι

Στο Παρίσι, στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Γαλλίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στις 20 Νοεμβρίου ξεκίνησε τις εργασίες της η Συντονιστική Επιτροπή της Διεθνούς Μικτής Επιτροπής επί του θεολογικού διαλόγου Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών. Μέλη της επιτροπής επίσης είναι: ο Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης συμπρόεδρος, οι Μητροπολίτες Σασίμων Γεννάδιος και Διοκλείας Κάλλιστος (Οικουμενικό Πατριαρχείο), ο Μητροπολίτης Κένυας και Ειρηνουπόλεως Μακάριος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων το εκπροσωπεί ο καθηγητής κ. Γεώργιος Γαλίτης,
τη Ρωσική Εκκλησία ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων, τη Σερβική Εκκλησία ο Επίσκοπος Μπρανιτσέφ Ιγνάτιος, το Πατριαρχείο Ρουμανίας ο Μητροπολίτης Ιωσήφ, ο υπεύθυνος της Ιεράς Μητροπόλεως Δυτικής και Νότιας Ευρώπης της Ρουμανικής Εκκλησίας, την Εκκλησία της Κύπρου την εκπροσωπεί ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας Βασίλειος, την Εκκλησία της Ελλάδος ο Μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος.
Από πλευράς της "Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας" στις εργασίες της Συντονιστκής Επιτροπής συμμετέχουν: ο Καρδινάλιος Κουρτ Κοχ Πρόεδρος του Παπικού Συμβουλίου για την προώθηση της ενότητος των χριστιανών, συμπρόεδρος, ο Επίσκοπος Μραΐεν Φάρελ, Γραμματεύς του Συμβουλίου, ο Αρχιεπίσκοπος Κερκύρας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας Ιωάννης Σπιτέρης, ο Αρχιεπίσκοπος Ντιζόν Ρόναλντ Μιννεράτ, ο εκπρόσωπος του Ρμαιοκαθολικού Πανεπιστημίου Αμερικής μονσενιόρ Πολ Μακπαρτλάν, ο ιερεύς Φρανς Μπάουβεν («Σύλλογος μισσιοναρίων Αφρικής»), η καθηγήτρια Τερέσια Χαΐνταλερ (Ανώτατη θεολογική σχολή Άγιος Γεώργιος στο Φράνκφουρτ στον Μάιν) και ο μονσενιός Ανδρέα Παλμέρι (Παπικό Συμβούλιο για την προώθηση της ενότητος των χριστιανών).
Κατά την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στις 21 Νοεμβρίου, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής παρηκολούθησαν τη Θεία Λειτουργία στον Ελληνικό Καθεδρικό Ναό Αγίου Στεφάνου.
Με πληροφορίες από mospat.ru




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ. ΩΡΑ ΚΑΛΗ! ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΚΙ ΑΚΟΜΗ ΜΑΚΡΥΤΕΡΑ. Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΧΩΡΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΑΥΤΟ ΑΠΌ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΣΑΣ ΚΡΑΞΑΝΕ ΚΟΙΝΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΝΑ ΞΑΝΑΕΜΦΑΝΙΣΘΕΙΤΕ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΥΔΑΤΩΝ! ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΣΧΙΖΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ. ΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΕΘ'ΗΜΩΝ ΟΥΔΕΙΣ ΚΑΘ'ΗΜΩΝ.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)