21/12/12

Συνάντηση Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Κρήτης με τον Υπουργό Παιδείας

Συνοδική Αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο, τον Σεβ. Μητροπολίτη   Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα, τον Ελλογ. Καθηγητή κ. Απόστολο Μπουρνέλη και τον Ιερολ. Διάκονο Πρόδρομο Ξενάκη, Υπογραμματέα της Ιεράς Συνόδου, επισκέφθηκε τον Εξοχώτατο Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και επέδωκε Σεπτό Πατριαρχικό και Συνοδικό Γράμμα, αναφερόμενο στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Ηρακλείου Κρήτης.

Στο Γράμμα αυτό εκφραζόταν η Πατριαρχική βούληση για τη διατήρηση και την συνέχιση της λειτουργίας της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Ηρακλείου Κρήτης, η οποία καλύπτει τις ανάγκες Θεολογικής Σχολής στη Μεγαλόνησο και τον διορισμό των εκλεγμένων μελών Διδακτικού Επιστημονικού Προσωπικού.
Ο Εξοχώτατος κ. Υπουργός, παρόντος και του Γενικού Γραμματέα κ. Αθανασίου Κυριαζή, με πολλή χαράν αποδέχθηκε τα αναφερόμενα στο Σεπτό Πατριαρχικό Γράμμα, εδιαβεβαίωσε για τη συνέχιση της λειτουργίας της Ακαδημίας και εδεσμεύθηκε για την τακτοποίηση του θέματος των διορισμών των μελών Δ.Ε.Π..
Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος και τα μέλη της Συνοδικής Αντιπροσωπείας ευχαρίστησαν εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριάρχου τον κ. Υπουργό και ευχήθηκαν εις αυτόν καλά Χριστούγεννα και καλές Εορτές.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

O Eντιμότατος κ.Υπουργός καλά θα κάνει να ενδιαφερθεί γενικά για τη θρησκευτική εκπαίδευση των μαθητών και να φροντίσει να διδάσκεται το μάθημα σε ΟΛΑ τα σχολεία χωρίς κενά!

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)