24/5/13

O αοίδιμος καθηγητής Στυλιανός Παπαδόπουλος συζητά με τον επίσκοπο Καρπασίας Χριστοφόρο για τη σημασία των Αγίων Πατέρων στη ζωή μας


Στις 5 Μαΐου 2013, ανήμερα του Πάσχα, συμπληρώθηκαν 80 έτη από τη γέννηση του μακαριστού καθηγητού της Πατρολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Στυλιανού Παπαδοπούλου, ο οποίος κοιμήθηκε στις 15 Ιανουαρίου 2012.

Τον Ιανουάριο του 2011, βρέθηκε στην Κύπρο, ανάμεσα στους μαθητές του κυπρίους, με την ευκαιρία του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών. Εκείνες τις ημέρες πραγματοποιήθηκαν διάφορες εκδηλώσεις. Ο Καθηγητής Στυλιανός Παπαδόπουλος, κήρυξε κατά τη Θεία Λειτουργία, μίλησε για τη Θεολογία των Πατέρων σε ειδική πανηγυρική εκδήλωση για την ημέρα των Ελληνικών Γραμμάτων και έδωσε συνέντευξη στο ραδιόφωνο. Επίσης, στις 3 Φεβρουαρίου 2011, οργανώθηκε εκδήλωση παρουσίασης του επιστημονικού και διηγηματικού έργου του συγγραφέα καθηγητή Στυλιανού Παπαδόπουλου, με την οργανωτική ευθύνη του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου. Μίλησαν στην εκδήλωση για το έργο του Καθηγητή οι Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος, Δρ Σταύρος Φωτίου, Δρ Φαίδων Παπαδόπουλος και ο Φιλόλογος κ. Στυλιανός Παπαντωνίου.
Εις μνημόσυνον του αοιδίμου καθηγητού Στυλιανού Παπαδόπουλου, με την ευκαιρία των 80 ετών από τη γέννηση του, παραθέτουμε, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Εκκλησίας της Κύπρου, τη συνέντευξη (ήχο και εικόνα) του Καθηγητή Παπαδόπουλου με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Καρπασίας κ. Χριστοφόρο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

το tv καρπασιας ποιά ιστοσελίδα έχει; Έχει μεταφερθεί σε νέα ιστοσελίδα; Ρωτάω γιατί η παλιά δεν λειτουργεί.
Ξέρετε κάτι;

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)