31/7/13

Συνεχείς αναβολές της κατάθεσης του νομοσχεδίου για το νέο Λύκειο

Δεν κατατέθηκε ακόμη στη Βουλή το νομοσχέδιο για το νέο Γενικό και Τεχνολογικό Λύκειο παρά τις διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας την περασμένη εβδομάδα ότι επίκειται άμεση κατάθεσή του. Πληροφορίες μάλιστα του esos.gr αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο η ψήφιση του σχεδίου Νόμου να γίνει μετά της 26 Αυγούστου , από το 2ο Θερινό Τμήμα της Βουλής.
Εκτός από τον χρόνο κατάθεσης του νομοσχεδίου άγνωστο παραμένει και το περιεχόμενό του.
Διαρροές στον τύπο υπάρχουν, δημοσιεύματα είδαν το φως της δημοσιότητας πριν λίγες μέρες αλλά η σχετική αρθρογραφία δεν παρέχει σαφείς πληροφορίες για τα μαθήματα που θα διδάσκονται και για πόσες ώρες στις τάξεις του νέου Λυκείου. Καμία σαφής πληροφορία δεν υπάρχει και για την τύχη που επιφυλάσσει το νομοσχέδιο στο μάθημα των Θρησκευτικών.
Εξάλλου οι διαβεβαιώσεις του Υπουργού Παιδείας ότι «το νομοσχέδιο για το Γενικό Λύκειο και το Τεχνικό Λύκειο είναι απορία του Εθνικού Διαλόγου, που είχε γίνει επί πενταετίας» δημιουργούν εύλογη ανησυχία για το τι περιλαμβάνει η διακομματική, μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, απόφαση για το μάθημα των Θρησκευτικών στο Λύκειο. Και τούτο γιατί, ως γνωστόν, στην Πρόταση νόμου για το Λύκειο που είχε καταθέσει το ΠΑΣΟΚ τον περασμένο Δεκέμβριο του 2012 τα Θρησκευτικά υποβαθμίζονταν δραματικά.
Η κατάθεση του νομοσχεδίου για το νέο Λύκειο τις τελευταίες μόλις μέρες του Αυγούστου, λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας για το περιεχόμενό του είναι κίνηση που γεννά αγωνία και ερωτηματικά στους Θεολόγους αλλά και τους εκπαιδευτικούς όλων των κλάδων.
Να σημειωθεί ότι εκκρεμούν επίσης οι αποφάσεις για το εάν η Ερευνητική Εργασία θα εφαρμοστεί και για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου την ερχόμενη χρονιά (2013-2014) και εάν το μάθημα της Ερευνητικής Εργασίας θα διδάσκεται τελικά από έναν μόνο καθηγητή (κατάργηση της συνδιδασκαλίας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)