9/3/14

«Ἡ Ἁγία καί Μεγάλη Σύνοδος ἐν ἔτει 2016, ἐκτός ἀπροόπτου»

Στο κοινό Μήνυμα που εξέδωσαν με την ολοκλήρωση της Σύναξής τους στο Φανάρι οι Προκαθήμενοι των Ορθοδόξων Εκκλησιών επισημαίνουν: «Ἡ Ἁγία καί Μεγάλη Σύνοδος τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας θά συγκληθῇ ὑπό τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου ἐν Κωνσταντινουπόλει ἐν ἔτει 2016, ἐκτός ἀπροόπτου».
Το πρώτο «απρόοπτο» συνέβη ήδη
και ήταν η αποχή των εκπροσώπων του Πατριαρχείου Αντιοχείας τόσο από το σημερινό συλλείτουργο των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών όσο και από την υπογραφή του κοινού Μηνύματος. Ο λόγος του πρώτου «απροόπτου» είναι η αντιδικία του Πατριαρχείου Αντιοχείας με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για την εκκλησιαστική δικαιοδοσία στο Κατάρ, θέμα άσχετο τόσο με τα συζητηθέντα στη Σύναξη των Προκαθημένων όσο και με τα θέματα της σχεδιαζόμενης να συνέλθει το 2016 «Μεγάλης Συνόδου». Παρόμοια και άλλα σοβαρότερα αυτού «απρόοπτα» μπορούν να συμβούν πολλά μέχρι το 2016. Ας μην σπεύδουν λοιπόν κάποιοι να πανηγυρίσουν για την «Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας» που έρχεται.
Κυρίως δε ας αναλογιστούμε πάντες μήπως κάποια από αυτά τα «απρόοπτα» είναι τελικά εκ Θεού ώστε να μην έχουμε άλλα μεγαλύτερα «απρόοπτα»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)