Σημαντικές αλλαγές έρχονται στον τρόπο των εξετάσεων για τους περίπου 80.000 μαθητές της Α' Λυκείου μέσω της Τράπεζας Θεμάτων.
Η Τράπεζα Θεμάτων για κάθε μάθημα θα περιλαμβάνει πάνω από 300 θέματα, τα οποία θα δημοσιοποιηθούν όλα -προκειμένου να έχουν πρόσβαση μαθητές και καθηγητές- μία εβδομάδα πριν από την έναρξη των εξετάσεων.
Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί μέχρι τη στιγμή που θα φτάσουν τα θέματα των εξετάσεων στα χέρια των μαθητών είναι αρκετά πολύπλοκη και οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες που θα στείλει στα σχολεία το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής μέσω του υπουργείου Παιδείας.
Όπως γράφει το «Έθνος», μια ώρα πριν ξεκινήσουν οι εξετάσεις θα «ανοίγει» το κεντρικό σύστημα της τράπεζας των θεμάτων. Ο καθηγητής που διδάσκει το μάθημα σε κάθε τμήμα μέσω ενός ειδικού κωδικού που θα έχει θα μπαίνει στην τράπεζα θεμάτων ώστε να γίνει η κλήρωση του 50% των θεμάτων στα οποία θα εξεταστούν οι μαθητές.
Στη συνέχεια ο καθηγητής θα συμπληρώνει τα δικά του θέματα και θα ξεκινάει η εξέταση. Η βαθμολόγηση θα γίνεται από τον καθηγητή της τάξης.
Ο βαθμός θα μετράει στις πανελλαδικές εξετάσεις που θα δίνουν οι μαθητές στη Γ' Λυκείου.
Μάλιστα με τον νέο τρόπο επιλογής των θεμάτων οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα μια εβδομάδα πριν να βλέπουν το σύνολο των θεμάτων και έτσι να προετοιμαστούν καλύτερα.
Ταυτόχρονα σε κάθε σχολείο η θεματολογία θα είναι διαφορετική αφού ουσιαστικά θα γίνονται ξεχωριστές κληρώσεις, ενώ τα μισά θέματα θα είναι της επιλογής κάθε καθηγητή ξεχωριστά.
Όσον αφορά στα μαθήματα επιλογής τα θέματα θα επιλέγονται στο σύνολό τους από τους καθηγητές κάθε τάξης και δεν θα υπάρχουν ερωτήματα από την τράπεζα θεμάτων.
Τέλος, να σημειωθεί ότι οι εξετάσεις αναμένεται να ξεκινήσουν στα τέλη Μαΐου και θα διαρκέσουν περίπου 10 ημέρες.
Πρώτο ΘΕΜΑ και ΕΘΝΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου