19/8/14

Πάπας Φραγκίσκος: Μου μένουν δύο-τρια χρονάκια ζωής

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από το αξίωμα του πριν αποβιώσει
Δύο με τρια χρόνια ζωής δίνει στον εαυτό του ο Πάπας Φραγκίσκος χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο να παραιτηθεί μέσα σε αυτό το διάστημα.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην πτήση της επιστροφής από τη Νότι Κορέα ο Ποντίφικας ρωτήθηκε για την δημοφιλία του που αποδείχθηκε περίτρανα στην επίσκεψή του στη χώρα της Άπω Ανατολής.


«Το αντιμετωπίζω ως μια γενναιοδωρία από τον Θεό. Προσπαθώ να σκέφτομαι τα λάθη μου, τις αμαρτίες μου και να μη νοιώθω περήφανος. Γιατί ξέρω ότι αυτό θα διαρκέσει μόνο για μικρό χρονικό διάστημα. Δύο ή τρία χρόνια και μετά θα πάω να συναντήσω τον Δημιουργό μου» ήταν η απάντηση του Πάπα.

Μπορεί ο 77χρονος Φραγκίσκος να μην έχει μιλήσει ξανά για το θέμα αυτό αλλά πηγή του Βατικανού, σύμφωνα με τον Guardian, δήλωσε ότι ο Πάπας έχει και στο παρελθόν αναφερθεί σε κοντινούς του ανθρώπους στη σκέψη ότι δεν του μένουν πολλά χρόνια ζωής.

Μετά την απάντηση αυτή η συζήτηση στράφηκε στο ενδεχόμενο απόσυρσής του από τον παπικό θρόνο με τον Φραγκίσκο να μην αποκλείει το ενδεχόμενο αυτό όπως έκανε ο προκάτοχός του Βενέδικτος, αν νοιώσει ότι δεν μπορεί να εκπληρώσει ικανοποιητικά τα καθήκοντά του. «Ο Βενέδικτος XVI άνοιξε μια πόρτα» συμπλήρωσε τονίζοντας ότι πριν από 60 χρόνια ένα τέτοιο ενδεχόμενο ήταν ανήκουστο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μου μένουν 2 - 3 χρόνια ζωής, αστειεύεται ο Πάπας Φραγκίσκος

Στο... τέλος αναφέρθηκε αστειευόμενος ο 77χρονος Πάπας Φραγκίσκος, λέγοντας ότι δίνει στον εαυτό του «δύο με τρία χρόνια ζωής», ενώ δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο συνταξιοδότησής του.

Λίγες ώρες αργότερα, μία τραγική είδηση είδε το φως της δημοσιότητας: Τρεις συγγενείς του Πάπα Φραγκίσκου, η σύζυγος ενός ανιψιού του και τα παιδιά τους, σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα στην επαρχία Κόρντομπα της Αργεντινής, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Ερωτηθείς για το πώς αντιμετωπίζει τη δημοτικότητά του, ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι πλέον την αντιμετωπίζει πιο φυσικά αν και στην αρχή τον τρόμαζε.

«Το βλέπω σαν γενναιοδωρία του Θεού. Προσπαθώ να σκέφτομαι τις αμαρτίες μου, τα λάθη μου, όχι να γίνομαι αλαζόνας. Διότι γνωρίζω ότι αυτό θα κρατήσει για λίγο. Δύο με τρία χρόνια και μετά... στον Οίκο του Θεού» είπε αστειευόμενος.

in.gr

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΥΨΕΙΣ;

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)