30/1/15

Τράπεζα Θεμάτων: Τροφοδοτείται ...και καταργείται

Ο νέος Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης δήλωσε πως από τις πρώτες ενέργειες της νέας ηγεσίας του Υπουργείου θα είναι η κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων ήδη από τη φετινή χρονιά. Μένει πλέον μόνο η επίσημη υπουργική απόφαση που αναμένεται αμέσως μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν ωστόσο κάποιες βεβιασμένες κινήσεις της απελθούσας ηγεσίας του Υπουργείου γύρω από την Τράπεζα Θεμάτων.

Στις 8/1/2015 ο Ανδρέας Λοβέρδος ανακοινώνει ότι θα γίνει διακοπή της τροφοδότησης της Τράπεζας Θεμάτων στις 21/1/2015 και μείωση του αριθμού των θεμάτων σε πολλά μαθήματα. Δίνει μάλιστα πίνακα με τον «Σημερινό αριθμό θεμάτων»  (που υπήρχαν τότε) και τον «Ενδεικτικό αριθμό θεμάτων» που θα έπρεπε να υπάρξουν τελικά. Για παράδειγμα στο μάθημα των Θρησκευτικών ο αριθμός των θεμάτων ήταν 120 και ο ενδεικτικός αριθμός που θα έπρεπε να μείνουν ήταν 70. Σχεδιαζόταν λοιπόν μείωση κατά 50 θέματα. Κι όμως. Τις ημέρες που ακολουθούν η Τράπεζα συνεχίζει να φορτώνεται με θέματα που «ανεβαίνουν» στη σχετική ιστοσελίδα μέχρι και την τελευταία μέρα, στις 21/1/2015 οπότε ο αριθμός των θεμάτων για παράδειγμα στα Θρησκευτικά Β΄ Λυκείου να φτάσει τελικά τα 241! Αντί δηλ. να μειωθούν τα θέματα, διπλασιάστηκαν! Από 120 έγιναν 241!

Γιατί άραγε κάποιοι έσπευσαν να υπερφορτώσουν την Τράπεζα μέσα σε λίγες μέρες, όταν μάλιστα όλα έδειχναν ότι η κυβέρνηση και επομένως και η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αλλάζει χέρια;  Και όταν επιπλέον είχε προαναγγελθεί από το ΣΥΡΙΖΑ η κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων; Μια ματιά στην ΑΔΑ: ΒΙΡ29-ΕΘΘ μας ενημερώνει για τον προϋπολογισμό του έργου της Τράπεζας Θεμάτων (1,491,294€).

Μετά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του Υπουργείου ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε στο esos ότι «Η Ελλάδα κινδυνεύει με επιστροφή των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία της Τράπεζας Θεμάτων». 

Για την αποφυγή ωστόσο του κινδύνου αυτού σήμερα, στο esos και πάλι, στέλεχος της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου δηλώνει ότι « η Τράπεζα Θεμάτων θα λειτουργήσει μόνον συμβουλευτικά για τους καθηγητές του Λυκείου».

Τα υπόλοιπα συμπεράσματα δικά σας. Σκεφθείτε μόνο ότι το ίδιο εσπευσμένα δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ νέα Αναλυτικά Προγράμματα για τα μαθήματα του Γενικού Λυκείου…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)