25/5/15

Χρονοδιάγραμμα για τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών

Μέχρι 2 Ιουνίου τα ΠΥΣΔΕ θα πρέπει να έχουν αποστείλει κενά και πλεονάσματα για τη διενέργεια των μεταθέσεων. Μία μέρα μετά, στις 3 Ιουνίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και η αποστολή συνολικών στοιχείων από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Αυτά προβλέπει σχετική εγκύκλιος που βρίσκεται στα χέρια των Διευθυντών Εκπαίδευσης από τις 15 Μαΐου.

Καθυστέρηση ωστόσο παρατηρείται στην οριστική επίλυση του ζητήματος των μετατάξεων. Η εισήγηση του Υπουργείου για ολική ανάκληση των μετατάξεων σκοντάφτει σε πολλαπλές αντιδράσεις και ενώ το Υπουργείο δεν αποσύρει την πρόταση, δεν έχει ακόμη  ορίσει νέα (την τελευταία;) συνεδρίαση της επιτροπής που θα κάνει τη σχετική εισήγηση επί του θέματος προς την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Η καθυστέρηση αυτή μπλοκάρει και τις μεταθέσεις, καθώς το Υπουργείο είχε προαναγγείλει πρώτα επίλυση του ζητήματος των μετατάξεων και ακολούθως ανακοίνωση των μεταθέσεων. Σε κάθε περίπτωση οι μεταταγμένοι, όπως αναφερόταν στην εισήγηση του Υπουργείου, θα στερηθούν το δικαίωμα μετάθεσης για φέτος. Η επαναφορά τους ωστόσο στην προηγούμενη θέση θα αλλάξει και τον αριθμό των κενών και πλεονασμάτων των ειδικοτήτων στις οποίες έγιναν μετατάξεις. Τα πλεονάσματα που τυχόν θα προκύψουν ή η κάλυψη των κενών που θα γίνει λόγω της επαναφοράς των μεταταγμένων στην προηγούμενη θέση τους δεν θα υπολογιστούν από τα ΠΥΣΔΕ τα οποία ήδη υπολογίζουν τα κενά με βάση την τρέχουσα κατάσταση.
Σε κάθε περίπτωση μπορούν άμεσα να προχωρήσουν οι μεταθέσεις στα Μουσικά, Καλλιτεχνικά και Διαπολιτισμικά σχολεία για τα οποία είναι ήδη γνωστά τα κενά αλλά και οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)