31/5/15

Ανακοινώνεται το νέο σύστημα διορισμού στην εκπαίδευση

Ο τρόπος διορισμού των εκπαιδευτικών είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα και γι’ αυτόν τον λόγο προτεραιότητα της νέας πολιτικής ηγεσίας είναι η επεξεργασία ενός συστήματος διορισμού που θα αντιστοιχεί στις προσδοκίες και στους κόπους των εκπαιδευτικών. Το ζήτημα είναι αρκετά περίπλοκο. Το Υπουργείο λαμβάνοντας υπόψιν όλους τους απαραίτητους παράγοντες επεξεργάζεται με δέουσα προσοχή το νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών, το οποίο θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα.
Τα παραπάνω αναφέρει στη γραπτή του απάντηση σε έγγραφο του βουλευτή κ. Κεγκέρογλου ο οποίος κατέθεσε ως αναφορά επιστολή επιτυχόντων Φιλολόγων του ΑΣΕΠ 2008 με θέμα «οι επιτυχόντες φιλόλογοι ΑΣΕΠ Εκπαιδευτικών 2008 αιτούνται το σεβασμό στις επιταγές του Συντάγματος και την εφαρμογή του ν. 2525/1997, προκειμένου να επέλθει η δικαίωσή τους και ο διορισμός των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ».
Σημειώνουμε ότι η ίδια ακριβώς απάντηση δόθηκε και σε ερώτηση του βουλευτή  κ. Νικολόπουλου με θέμα «Ανάγκη για επαναθεσμοθέτηση του ευεργετήματος του εκτός επετηρίδας διορισμού για τους πολύτεκνους γονείς εκπαιδευτικούς με επίσης αναγκαία την δικαίωση/ διορισμό».
Όπως έχουμε γράψει το Υπουργείο Παιδείας έχει προχωρήσει στη σύσταση ομάδας εργασίας για το εν λόγω ζήτημα. Η ομάδα συνεδρίασε την Παρασκευή ενώ θα συνεδριάσει ξανά, εκτός απροόπτου τη νέα εβδομάδα.  Σύμφωνα με πληροφορίες μας η πρώτη συνεδρίαση είχε χαρακτήρα ενημερωτικό και δεν κατατέθηκαν προτάσεις επί του θέματος.
Καλόγηρος Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)