28/7/15

O Αριστείδης Μπαλτάς στην ΕΡΤ για αύξηση ωραρίου εκπαιδευτικών και προσλήψεις

Με αναπληρωτές καθηγητές θα αρχίσει η νέα σχολική χρονιά και όπως διευκρίνισε πριν λίγο μιλώντας στην ΕΡΤ ο αρμόδιος υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς υπάρχουν τα χρήματα για να καλυφθεί το 50% των κενών θέσεων που είναι καταγεγραμμένες στην παιδεία.

Ο κ. Μπαλτάς είπε ότι στην απόλυτη προτεραιότητα του υπουργείου είναι μόλις μπει ο μαθητής στην τάξη το Σεπτέμβριο να έχει δάσκαλο και βιβλία.
Ο υπουργός Παιδείας απαντώντας σε ερώτηση γα το ρήγμα που έχει δημιουργηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ πως απόλυτη προτεραιότητα γα την Ευρώπη και την κυβέρνηση είμαι να υπογραφεί η νέα σύμβαση.
Εν συνεχεία θα αποτιμηθεί η ισορροπία των δυνάμεων και μετά θα ληφθούν αποφάσεις για το εσωκομματικό ζήτημα αλλά και αυτό των πρόωρων εκλογών.

Χρειάζεται ψύχραιμη αποτίμηση, είπε ο κ. Μπαλτάς. Ήταν μια εφιαλτική εβδομάδα, ο ελληνικός λαός κατάφερε να αντιμετωπίσει την απίστευτη προπαγάνδα και με κλειστές τράπεζες. Και συνέχισε λέγοντας:
Η ερμηνεία του ΟΧΙ ήταν «συνεχίστε τη διαπραγμάτευση με καλύτερους όρους». Εκεί που χάσαμε ήταν που πιστέψαμε ότι η Ευρώπη επιθυμούσε να διαπραγματευτεί για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία. Όμως μια μεγάλη μερίδα στην πραγματικότητα ήθελε το GREXIT, θυμηθείτε τον εκβιασμό του Ντόναλντ Τουσκ. Πιστεύω ότι η τελική συμφωνία δεν είναι τόσο κακή όσο ήθελε ο Τουσκ – χωρίς να την εξωρραϊζω. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως είναι υποχρεωμένος με το πιστόλι στον κρόταφο να συνεχίσει τα μνημόνια, υπογράμμισε ο υπουργός Παιδείας.

Για το θέμα του πολυνομοσχεδίου που αφορά στην Παιδεία ο κ. Μπαλτάς εκτίμησε πως δεν θα υπάρχουν διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ και πως το πρόβλημα έχει η αντιπολίτευση.

Είπε συγκεκριμένα: Υπάρχει τεράστιος θόρυβος λόγω παρανόησης, διαστρέβλωσης και συκοφαντίας.
Ούτε καταργούμε τα πρότυπα απλώς διακρίνουμε τα πειραματικά. Δεν βλέπω το λόγο να θεωρούν ότι το νομοσχέδιο είναι casus belli.

Ο κ. Μπαλτάς επισήμανε ότι η δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια βρίθει από λαβύρινθο προβλημάτων δύσκολα επιλύσιμων. Άμεσες δράσεις (όπως εξάντληση του ωραρίου των εκπαιδευτικών) δεν ξέρουμε ως τώρα αν θα είναι απαραίτητες (1-2 ώρες) αλλά ο καθένας οφείλει να συμβάλει με τον τρόπο του να ξεπεραστεί η κρίση. Θα κάνουμε το παν ώστε τέτοιες λύσεις αν εφαρμοστούν να είναι κανονικές και δίκαιες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πρωτοσέλιδο έχει το ΕΘΝΟΣ την αύξηση ωραρίου

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=23408

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)