13/9/15

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΣ της ΠΕΘ με τον Τομεάρχη Παιδείας και βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας Καθηγητή κ. Θεόδωρο Φορτσάκη

Την Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2015, ο κ. Κωνσταντίνος Σπαλιώρας, Πρόεδρος του ΔΣ της ΠΕΘ, ο κ. Παναγιώτης Τσαγκάρης, Γενικός Γραμματέας του ΔΣ της ΠΕΘ και η Δρ Ιωάννα Κομνηνού, μέλος της Επιτροπής Παιδείας της ΠΕΘ, συναντήθηκαν με τον Τομεάρχη Παιδείας του κοινοβουλευτικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλή του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Καθηγητή και τ. Πρύτανη του ΕΚΠΑ, κ. Θεόδωρο Φορτσάκη στο πολιτικό του Γραφείο.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης, ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Χολέβας και το μέλος της Επιτροπής Παιδείας του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και Λέκτορας του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ, κ. Ιωάννης Παναγιωτόπουλος.
Ο κ. Φορτσάκης δέχτηκε με χαρά τα μέλη του ΔΣ της ΠΕΘ, καθώς και τους  κ.κ Κ. Χολέβα και Ι. Παναγιωτόπουλο. 
Στην συζήτηση που ακολούθησε, τα μέλη του ΔΣ της ΠΕΘ εξέθεσαν στον κ. Φορτσάκη τα προβλήματα του κλάδου των Θεολόγων και του μαθήματος των Θρησκευτικών, εγχειρίζοντάς  του και σχετικό Υπόμνημα, το οποίο έχουν ήδη αποστείλει και στον Πρόεδρο του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Τα μέλη του ΔΣ της ΠΕΘ επεσήμαναν ότι προτεραιότητα του αγώνα τους είναι να παραμείνει αναλλοίωτος ο ορθόδοξος χαρακτήρας του μαθήματος των Θρησκευτικών.
Επίσης, τόνισαν την ανάγκη να ερωτώνται οι αρμόδιες εκπαιδευτικές ενώσεις από το Υπουργείο Παιδείας και να καλούνται για συνεργασία για οποιεσδήποτε αλλαγές ή μεταρρυθμίσεις σχεδιάζονται από το Υπουργείο Παιδείας και αφορούν στον κλάδο τους.
Ο κ. Φορτσάκης άκουσε προσεχτικά και με κατανόηση όλα τα θέματα και αφού εξήρε τη σπουδαιότητα του ρόλου των Θεολόγων και του μαθήματος των Θρησκευτικών στην ελληνική παιδεία, δεσμεύτηκε για μελλοντική εποικοδομητική συνεργασία.
To ΔΣ της ΠΕΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)