5/1/16

Μακριά από τον Πειραιά και από τον Πειραιώς ο πρωθυπουργός για τα Θεοφάνεια

Μακριά από τον Πειραιά θα βρεθεί για τον φετινό εορτασμό των Θεοφανείων ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πέρύσι είχε βρεθεί στην πρώτη σειρά των επισήμων αφήνοντας, μάλιστα, συμβολικά ελεύθερο και ένα περιστέρι.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο λόγος που ο πρωθυπουργός δεν θα παραστεί στη φετινή τελετή στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας είναι η έντονη διαφωνία που έχει έκφράσει για το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.
Ο κ. Σεραφείμ σε μια μακροσκελή δήλωσή του είχε κάνει λόγο για «κρατικό διωγμό της Πίστεως» μιλώντας για θεσμοθέτηση της «ανατροπής της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας» και της «αντιαισθητικῆς μιμήσεως του ετέρου φύλου καί της ψυχοπαθολογικής εκτροπής εκ της υγιούς ανθρώπινης σεξουαλικότητας».
Εκτίμησε, δε, σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι η Αμερική και το ίδρυμα Σόρος προώθησε το σύμφωνο συμβίωσης, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να γκρεμιστεί η ορθόδοξη πίστη της Ευρώπης.
Όσο για του πού θα παρακολουθήσει την τελετή των Θεοφανίων δύο είναι τα σενάρια:
- το πρώτο θέλει τον Αλέξη Τσίπρα να πηγαίνει στη Δεξαμενή μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και
- το δεύτερο να πηγαίνει στο Παλαιό Φάληρο, περιοχή που βρίσκεται υπό τη δικαιοδοσία της ιεράς μητρόπολης Νέας Σμύρνης. Εκεί στην τελετή θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον πρωθυπουργό.
________________________________________________

Το θεωρεί γούρι (και πιστεύει στα γούρια) ο Αλ. Τσίπρας να απελευθερώσει το λευκό περιστέρι («εν είδει περιστεράς») στην εορτή των Θεοφανίων. Το έκανε και πέρυσι προεκλογικά, όταν ήταν στην αντιπολίτευση (φωτό), στον Πειραιά, θα το κάνει και εφέτος που είναι Πρωθυπουργός, αλλά με μερικές διαφορές. Δεν πρόκειται, όπως μαθαίνω, να παραστεί στην τελετή στον Πειραιά γιατί δεν θέλει να συναντήσει τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος έκανε τις ακραίες (όπως τις θεωρεί) δηλώσεις κατά του συμφώνου συμβίωσης. Ούτε όμως και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος θέλει να πάει στον Πειραιά, γιατί, όπως μου λένε, δεν θέλει να ταυτιστεί η πρώτη εμφάνισή του ως Προέδρου της Δημοκρατίας σε αγιασμό των υδάτων με έναν ιεράρχη που είχε ευθεία ανάμειξη και με την πολιτική αλλά και με την... ποδοσφαιρική κοινωνία. Και ακόμη, δεν θέλει να πάει στον Πειραιά ούτε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος περίπου για τους ίδιους λόγους...
***
Τι θα συμβεί άραγε (αν επιβεβαιωθούν τα παραπάνω) την αγία ημέρα των Θεοφανίων; Παύει με την αριστερή κυβέρνηση να αποτελεί ο Πειραιάς το επίκεντρο της εορτής; Μάλλον έτσι θα συμβεί, γιατί μαθαίνω ότι ο Αρχιεπίσκοπος βρήκε ως δικαιολογία ώστε να μην παραστεί δίπλα στον Πειραιώς κ. Σεραφείμ μια παλαιά πρόσκληση που του απηύθυνε για συλλειτουργία ο Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Συμεών. Μαθαίνω λοιπόν ότι ο Αρχιεπίσκοπος θα παραστεί στη λειτουργία των Θεοφανίων στον ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου στο Παλαιό Φάληρο και εν συνεχεία στην κατάδυση του σταυρού στην παραλία του Φλοίσβου. Συνεπώς θα βρίσκεται μακριά από τη δικαιοδοσία του Μητροπολίτη Σεραφείμ.
***
Αν και στη Μητρόπολη Πειραιώς άρχισαν οι διαρροές ότι στην τελετή του αγιασμού των υδάτων θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα. Ο κ. Παυλόπουλος, μου λένε, επιθυμεί να παραστεί στη λειτουργία των Θεοφανίων στον ιερό ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, στη Σκουφά, στο Κολωνάκι. Και εν συνεχεία, θα πείτε, πού θα γίνει η τελετή του αγιασμού των υδάτων; Στη Δεξαμενή, όπου ο κ. Παυλόπουλος πήγαινε κάθε χρόνο, αφού είναι και η εκλογική του περιφέρεια; Ισως εκεί, ίσως όμως όχι. Γιατί εξετάζεται η περίπτωση ο αγιασμός των υδάτων να γίνει εντός του ιερού ναού, όπου βεβαίως αφήνονται ελεύθερα και τα τρία περιστέρια. Και εδώ θα γίνει η έκπληξη. Μαθαίνω ότι και ο κ. Τσίπρας θα εμφανιστεί (εκτός απροόπτου) στον ιερό ναό Αγίου Διονυσίου μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ετσι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα να αφήσει, αν το θελήσει, εντός του ναού το περιστέρι, αν και δεν πιστεύει. Θα έχει όμως και πάλι το γούρι του.

***
Ο Μητροπολίτης Πειραιώς θα μείνει μόνος; Ουδείς γνωρίζει ακόμη, αφού τις προσκλήσεις δεν τις απευθύνει ο ίδιος αλλά ο δήμαρχος Πειραιά, με τον οποίο προσφάτως είχαν φωτογραφηθεί. Ο Δήμος Πειραιά, μου λένε, έχει προσκαλέσει εθιμικά τους πάντες. Ισως πάει εκεί ο προσωρινός Πρόεδρος της ΝΔ Ι. Πλακιωτάκης ή ο Ι. Τραγάκης (ήταν ο γαλάζιος βουλευτής που έδωσε πέρυσι τις συμβουλές πώς θα αφήσει ελεύθερο ο κ. Τσίπρας το λευκό περιστέρι). Αλλωστε, μου λένε ότι ο Πειραιώς έχει καλές σχέσεις με τους νεοδημοκράτες, αφού συχνά-πυκνά λέει ότι ήταν συμφοιτητής του Κ. Καραμανλή στη Νομική Σχολή. Ολα αυτά βεβαίως που σας γράφω βρίσκονται υπό αίρεση, αφού τίποτε δεν έχει κλείσει ακόμη, με τα κανάλια να τα έχουν χαμένα, αφού δεν γνωρίζουν ακόμη πού θα στήσουν τις κάμερες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)