30/12/09

ΒΗΜΟΘΥΡΟ: Περιοδικό ορθόδοξης θεολογίας και ζωής;

πηγή: Άγιον Όρος

Κυκλοφόρησε ένα καινούριο περιοδικό το οποίο περιέχει πολλά ωραία άρθρα σχετικά με ορθόδοξα θέματα. Δυστυχώς όμως στην σελ 127 του περιοδικού Βημόθυρο που φιλοδοξεί να είναι περιοδικό "ορθόδοξης θεολογίας & ζωής", οπως λέει στο εξώφυλό του, υπάρχει το κατωτέρω άρθρο:
"Η θέση της Παναγίας Μαριάμ στο Ιερό Κοράνιο"
του προς Υψιστον Ευχέτη,
Μουφτή Κομοτηνής,
Μέτσο Χαφούζ Τζεμαλή

Θαυμάστε διαλόγους της Παναγίας με τον Αλλάχ !!!(Πατήστε πάνω στην εικόνα για να διαβάσετε το κείμενο)
Και να περιέχονται αυτοί οι διάλογοι στο Κοράνι........

εμείς πρέπει να χαρούμε και να εδραιωθούμε στην πίστη μας; Δηλαδή και με τη χρήση του Κορανιού εγώ θα γίνω καλύτερος Χριστιανός; Πρέπει να διαβάζω σε ορθόδοξο περιοδικό τι είπε η Παναγία με τον Αλλάχ; Αποτελεί επιβεβαίωση της πίστης μας, τι γράφει το Κοράνι; Μήπως τα Ευαγγέλια δεν περιέχουν πάσα την αλήθεια και πρέπει να ανατρέξω και στο Κοράνι για ολοκληρώσω τις γνώσεις και την πίστη μου; Έλεος επιτέλους με τον συγκρητισμό. Όταν ένα περιοδικό θέλει να λέγεται ορθόδοξο και θέλει να πάρει τα χρήματά μου, νομίζω η λογική λέει ότι δεν πρέπει να τα κάνει όλα αχταρμά. Πρέπει να παραμένει ορθόδοξο σε όλα του τα άρθρα. Τι σχέση έχει ο Μουφτής με τον π. Μωυσή τον Αγιορείτη, τον Κάλλιστο Διοκλείας και τους λοιπούς αρθρογράφους του περιοδικού;
ΥΓ. Στην συντακτική επιτροπή, που προφανώς ενέκρινε το σχετικό άρθρο, είναι δυστυχώς και ο Γιώργος Μπάρλας, γνωστός μας από το ραδιόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο καθένας που θέλει να φαίνεται προοδευτικός βγάζει και από ένα περιοδικό, το οποίο στην πραγματικότητα χρησιμοποιώντας μία δήθεν "σύγχρονη" γλώσσα, ανακυκλώνοντας τα ίδια και τα ίδια, και χρησιμοποιώντας ως άλλοθι την Ορθοδοξία, προσπαθεί να κάνει την παρεμβασούλα του και να αναδειχτεί.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ντρέπεστε; Να διαφημίζετε το περιοδικό που υποστηρίζει τον αντίχριστο Καζαντζάκη;

ΟΜΟΛΟΓΙΑ είπε...

Στο "βημόθυρο" υβρίζονται χυδαια ολοι οσοι αντιδρασαμε κατα την ημεριδα της Θεσσαλονικης.
Καποιος Παναγιωτης Βολακης (απο που κραταει η σκουφια του;), χυδαιολογει αμετρως εναντιον μας.
Οι Ουνιτες καθηγητες και ο φιλος του Βαβανατσου, Ζηζιουλας χαρακτηριζονται απο αυτον τον κυριο "εκλεκτοι".
Και μας γανωνει τα αυτια και αυτος για διαλογους και για διαλογους και γαι διαλογους. Ποιους διαλογους;
Ολα ειναι προκατασκευασμενα. Αλλοιως δεν θα μας ελεγε ο Κασπερ οτι και αν γινη η ενωσι θα γινη ενωσι, εν τη διαφορετικοτητι του ο καθενας.
Ενα γελοιογραφημα, δηλαδη.
Και τις συμπροσευχες οι αναισχυντοι, αναισχυντως τις αποκαλουν "διαλογους".
Και γι' αυτες τις ασχημιες τους, δεν μας λέει τιποτα αυτος ο κυριος Παναγιωτης Βολακης.

thriskeftika είπε...

Το άρθρο από την ιστοσελίδα "Άγιον Όρος" που μας εστάλη και αναδημοσιεύσαμε είναι μάλλον επικριτικό και όχι διαφημιστικό του "Βημόθυρου", περιοδικού για το οποίο και εμείς έχουμε πολλές ενστάσεις. Τα σχόλια σας άλλωστε ρίχνουν περισσότερο φως στα σχετικά με το νέο αυτό περιοδικό.

Ανώνυμος είπε...

Το κακό είναι ότι την πάτησε και ο "Ορθόδοξος Τύπος" και το διαφήμισε κάποια στιγμή. Πρέπει να τον ενημερώσουμε να μην ξανακάνει το ατόπημα αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Η ΛΕΞΗ ΝΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΤΟΥΣ.

Giorge είπε...

Ωραία θολολογια!!!

Ανώνυμος είπε...

Το «βημόθυρο» κυκλοφόρησε με 2 ατοπήματα.
http://egolpio.wordpress.com/2009/12/31/vhmo8uro/

Ανώνυμος είπε...

Πάντως αντικειμενικά το περιοδικό παρα την οποια διαφωνία μας σε κάποιες απόψεις του είναι πολύ καλό και έχει συγκεντρώσει αξιολογους ανθρώπους απο τον εκκλησιαστικό χώρο. Αυτά που θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν ως ατοπήματα στην ύλη του δεν νομίζω πως οφείλονται σε κακή πρόθεση αλλά στην προσπάθεια των εκδοτών και συντακτών να αντανακλούν οι απόψεις τους (ευτυχώς σε πολλά σημεία κριτικά) την επίσημη στάση της Ελλαδικής Εκκλησίας και του Πατριαρχείου. Εκεί που θα κριθεί το περιοδικό είναι αν θα δώσει στο μέλλον πολυφωνία (που υπάρχει μεταξύ των ορθοδόξων) ή θα περιοριστεί στο να εκφράζει μόνον κάποιες συγκεκριμένες απόψεις.

Ανώνυμος είπε...

Από ένα περιοδικό 250 σελίδων καλό είναι να μη μένουμε στην αστοχία ίσως κάποιων μεμονομένων σελίδων. Ένα θεολογικό περιοδικό που κυκλοφορεί πανελλαδικά και είναι στα περίπτερα με εξώφυλλο την Παναγία νομίζω ότι καλό κάνει. Ας βρούμε ένα σωρό καλά που έχει και με καλοπροαίρετη κριτική θα το βοηθήσουμε να βελτιωθεί και σε όσα λάθη έχει. Οι ορθόδοξοι ας μη φοβόμαστε τον ίσκιο μας πια.

Ανώνυμος είπε...

Δημοσιεύετε μόνο όσα χυδαιολογούν ή και όσα αποστρέφονται τη χυδαιολογία και τη συκοφαντία; Για να μη χάνω το χρόνο μου ρωτάω...

Ανώνυμος είπε...

Ωραία! Τότε να πω ότι οι χριστιανοί χρειάζεται να είμαστε ευγενικοί και όχι ειρωνικοί, ειδικά όταν θέλουμε να διορθώσουμε κάποιους που κατά τη γνώμη μας κάνουν λάθος. Πώς θα διορθωθεί ο άλλος -αν όντως κάνει λάθος- όταν τον ειρωνευόμαστε ("από πού κρατάει η σκούφια του;" ή "θολολογία" κλπ.); Αυτό δε σημαίνει ότι δεν χρειάζεται κριτική, αλλά ας είμαστε συγκρατημένοι.

Ανώνυμος είπε...

"Ο μη κατ΄ επίγνωσιν ζηλωτής κέκτηται μεν ζήλον αλλ΄ ου κατ΄ επίγνωσιν, πλανάται εν ταις σκέψεσι και ενεργείαις αυτού και εργαζόμενος δήθεν υπέρ της δόξης του Θεού παραβαίνει τον νόμον της προς τον πλησίον αγάπης. Ο μη κατ΄ επίγνωσιν ζηλωτής εν τη ζέσει του ζήλου αυτού πράττει τα εναντία προς τας διατάξεις του θείου νόμου και προς το θείον θέλημα. Ο μη κατ΄ επίγνωσιν ζηλωτής διαπράττει το κακόν, όπως επέλθη το υπ΄ αυτού νοούμενον αγαθόν. Ο ζήλος του μη κατ΄ επίγνωσιν ζηλωτού είναι πυρ διαφθείρον, πυρ καταναλίσκον· η καταστροφή προπορεύεται αυτού και η ερήμωσις έπεται αυτώ". Άγιος Νεκτάριος, Το Γνώθι Σαυτόν, εκδ. Ν. Παναγόπουλος, δελ. 236/Ας το έχουμε υπόψη μας όταν γινόμαστε οδοστρωτήρες για το...θέλημα του Θεού.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)