24/1/16

Χωρίς τη συμμετοχή αντιπροσώπου του Πατριαρχείου Αντιοχείας η Διορθόδοξη Θεία Λειτουργία στο Σαμπεζύ

Στον πατριαρχικό ναό του Αποστόλου Παύλου στο Ορθόδοξο Ινστιτούτο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Γενεύη τελέστηκε σήμερα Κυριακή 24 Ιανουαρίου η Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
ενώ συλλειτούργησαν ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος, ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, ο Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ, ο Πατριάρχης Γεωργίας Ηλίας, ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος, ο Πατριάρχης Βουλγαρίας Νεόφυτος, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος και ο Αρχιεπίσκοπος Τσεχίας Ράστισλαβ. Εκ μέρους της αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος συλλειτούργησε ο Μητροπολίτης Ηλείας Γερμάνος.
Στη Θεία Λειτουργία δεν συμμετείχε κανένα μέλος της αντιπροσωπείας του Πατριαρχείου Αντιοχείας που έχει αποσταλεί στη Γενεύη για τις εργασίες της Σύναξης των Προκαθημένων, προφανώς λόγω της διακοπής κοινωνίας με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εξαιτίας του ζητήματος της δικαιοδοσίας στο Κατάρ. Να σημειωθεί ότι το Πατριαρχείο Αντιοχείας εκπροσωπούν στη Σύναξη ο Μητροπολίτης Βρετανικών Νήσων καί Ιρλανδίας Σιλουανός, ο Μητροπολίτης Γερμανίας και Κεντρώας Ευρώπης Ισαάκ και ο Πρεσβύτερος Πορφύριος Georgi.
Είναι προφανές ότι η ενότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας την οποία επιθυμεί να διατρανώσει μέσω της Μεγάλης Συνόδου προς όλο τον κόσμο ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ουδόλως γίνεται φανερή όταν δεν είναι κατορθωτή ούτε η από κοινού όλων των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών συμμετοχή στην τέλεση της Θείας Ευχαριστίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)