14/2/16

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση "Μένουμε Έλληνες και Ορθόδοξοι"


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακὴ 14 Φεβρουαρίου 2016 , στὸ Βελλίδειο Συνεδριακὸ Κέντρο, εἰδικὴ Ἐκδήλωση που διοργάνωσαν ἡ Ἱερὰ Μητρόπολη Θεσσαλονίκης μὲ τὴν εὐλογία τοῦ Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ἀνθίμου, τὰ Ὀρθόδοξα Χριστιανικὰ Σωματεῖα καὶ ἡ Πανελλήνια Ἕνωση Θεολόγων, μὲ γενικὸ θέμα :
«ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ».
Τὰ θέματα
ἀναπτύχθηκαν ἀπὸ διακεκριμένους ὁμιλητὲς ήταν:
• «Προϊοῦσα Ἰσλαμοποίηση τῆς Ἑλλάδος καὶ τῆς Εὐρώπης (προσφυγικό, μεταναστευτικό, δημογραφικό)»,

• «Τμῆμα Ἰσλαμικῶν Σπουδῶν στὴ Θεολογικὴ Σχολὴ τοῦ Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καὶ

• «Μετάλλαξη τοῦ μαθήματος τῶν Θρησκευτικῶν στὰ Σχολεῖα».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επρόκειτο, αναμφιλέκτως, για μία θαυμάσια εκδήλωση, γεμάτη αγωνιστικό παλμό, μαχητικότητα και ενθουσιασμό.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους εμπνευστές, διοργανωτές, θέσαντες υπό την αιγίδα τους τη συγκεκριμένη εκδήλωση, ομιλητές, παρουσιαστές και συμμετασχόντες σε αυτή.
"Καταπελτώδεις" οι ομιλίες, στηλίτευσαν με σθένος και παρρησία τη, σχεδιασθείσα στο σκοτεινό παρασκήνιο και υλοποιούμενη απ τη γνωστή και μη εξαιρετέα "συμμαχία των προθύμων", λυσσώδη επιχείρηση της θρησκευτικής, εθνικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ομογενοποιήσεως της ένδοξης πατρίδας μας.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η γέμουσα μαχητικότητας, ομολογιακής παρρησίας και αγωνιστικότητας ομιλία του προέδρου της ΠΕΘ κ.Σπαλιώρα που "άναψε φωτιές" κατά το δη λεγόμενο, χωρίς, κάτι τέτοιο, να μειώνει ουδ επ ελάχιστον την ποιότητα των εκλεκτών ομιλιών των άλλων δύο ομιλητών, π.Αθανασίου Μετεωρίτου, γνωστού απ το παρελθόν για σειρά ομολογιακών του παρεμβάσεων, και αξιοτίμου κ.Φράγκου Φραγκούλη, επίσης γνωστού για τις εθνοκεντρικές του θέσεις και απόψεις.
Για μία ακόμη φορά ανάμεσα στους διοργανωτές και παρά το πλευρό της τοπικής Εκκλησίας και τα θρησκευτικά σωματεία, τα τόσο αδίκως διαβληθέντα και διαβαλλόμενα ως ΔΗΘΕΝ "παρεκκλησιαστικά" και "εξωεκκλησιαστικά", από κάποιους κύκλους που εκδίδουν, καθώς φαίνεται, και πιστοποιητικά γνήσιας εκκλησιαστικότητας!
Μεγάλη χαρά προξένησε, επίσης, στον πιστό λαό η παρουσία εκπροσώπων του μοναχικού κόσμου που ανέκαθεν βρισκόταν στην εμπροσθοφυλακή των εθνικοθρησκευτικών αγώνων του γένους μας.
Ας ελπίσουμε ότι η αρξάμενη κινητοποίηση θα ενταθεί και γιγαντωθεί προς δόξαν Θεού και ευδοκίμηση της φιλτάτης μας πατρίδας!
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Ήταν μία πραγματικά μεγαλειώδης εκδήλωση. Ήμουν παρών από νωρίς. Η Εκκλησία του Χριστού στο τέλος θα νικήσει και οι πύλες του Άδη δεν θα την κατισχύσουν, όπως διαβεβαιώνει ο αδιάψευστος Λόγος του Θεού. Η όλη εκδήλωση έγινε για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία.

Ανώνυμος είπε...

όταν οι άνθρωποι είναι ενωμένοι τότε δίνουν τη σωστή στιγμή το σωστό μήνυμα που χρειάζεται για να πάρουμε θάρρος και να πιστέψουμε οτι ενωμένοι υπάρχει ελπίδα αντίστασης απέναντι σε αυτό το ύπουλο σύστημα που πλέον ξέρουμε τι θέλει απο εμάς και που μας κατευθύνει..ένα ευχαριστώ στους διοργανωτές που μέσα απο την έμπνευση των λόγων τους μας έδωσαν λίγη παρηγοριά....

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)