18/9/16

Δύο φορές δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ το Πρόγραμμα Σπουδών για τα Θρησκευτικά Λυκείου

Στις 13 Σεπτεμβρίου 2016 δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ το νέο «Πρόγραμμα Σπουδών του μαθήματος Θρησκευτικά Γενικού Λυκείου» (ΦΕΚ, τ.Β΄, 2906/13-09-2016). Η σχετική ΥΑ με Αριθμ. 143579/Δ2 που φέρει την υπογραφή του Υπουργού Νικολάου Φίλη καταλήγει με την επισήμανση ότι «Η ισχύς της απόφασης αυτής αρχίζει από το σχολικό έτος 2016-2017».
Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που δημοσιεύεται αυτό το Πρόγραμμα Σπουδών στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Αυτό το ίδιο «Πρόγραµµα Σπουδών του µαθήµατος «Θρησκευτικά» της Α΄, Β΄, Γ΄ τάξης Γενικού Λυκείου» είχε δημοσιευτεί στο ΦΕΚ στις 23 Ιανουαρίου 2015, πριν από ενάμιση χρόνο (ΦΕΚ, τ.Β΄, 182/23-01-2015). Η σχετική ΥΑ με Αριθµ. 8562/∆2 που φέρει την υπογραφή του τότε Υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου καταλήγει με την επισήμανση ότι «Η ισχύς της παρούσης αρχίζει από το σχολικό έτος 2015-2016». Φυσικά το σχολικό έτος 2015-2016 ουδόλως εφαρμόστηκε στα ελληνικά Λύκεια αυτή η ΥΑ. Έτσι τώρα η ίδια ΥΑ με υπογραφή Νίκου Φίλη πήρε και πάλι την οδό για το εθνικό τυπογραφείο και δημοσιεύτηκε εκ νέου στην εφημερίδα της κυβερνήσεως (ΦΕΚ).
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΔΥΟ ΦΕΚ:


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η πρόσφατη δημοσίευση σε ΦΕΚ, αφορά στην αναθεωρημένη έκδοση.

Ανώνυμος είπε...

Αναθεωρημένη έκδοση υπάρχει στο ΠΣ για το Δημοτικό και το Γυμνάσιο. Στο Λύκειο νομίζω δεν υπήρξε αναθεωρημένη έκδοση. Η διαφορά στις σελίδες μεταξύ των δύο ΦΕΚ είναι λόγω διαφορετικής επεξεργασίας. Το κείμενο νομίζω είναι ίδιο εκτός ελαχίστων τυπικών διαφορών στην αρχή.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν διαφορές. Πρόκειται για αναθεωρημένη έκδοση.

Ανώνυμος είπε...

Όποια έκδοση κι αν είναι, είναι παράνομη, γιατί αφορά στη διαθρησκειακή. Προσηλυτίζει τους μαθητές στην πολυθρησκεία.
Το νέο Πρόγραμμα είναι νομικά αστήρικτο. Είναι πρόγραμμα διαθρησκειακό. Όλες οι δικαστικές αποφάσεις για το ΜτΘ υπογραμμίζουν τον Ορθόδοξο χαρακτήρα που πρέπει να έχει, για λόγους που τεκμηριώνουν.
Το νέο Πρόγραμμα Σπουδών σύντομα θα πάρει τη θέση που του αξίζει στο καλάθι των αχρήστων και οι δημιουργοί του, που είχαν το θράσος να κοροϊδέψουν την Εκκλησία και τον ελληνικό λαό θα αναγκαστούν να το πάρουν πια απόφαση, πως ταλαιπώσαν χιλιάδες ανθρώπους άδικα.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)