27/10/16

Σταύρος Θεοδωράκης, Τα ρολόγια των θρησκευτικών πρέπει να συγχρονιστούν με την εποχή

«Φάκελος μάθημα θρησκευτικών»: Πολύ κακό για το τίποτα ή πολύ σοβαρό ζήτημα που χειρίστηκε λάθος η κυβέρνηση αλλά και αντέδρασε υπερβολικά η Εκκλησία;
Αν και δεν είναι το μείζον θέμα, είναι ενδεικτικό της αντίληψης που έχει ο καθένας από εμάς στα δικαιώματα των πολιτών.
Τα ρολόγια των θρησκευτικών πρέπει να συγχρονιστούν με την εποχή. Τα θρησκευτικά δεν μπορεί να είναι κατηχητικό. Και είναι παράλογο να διδάσκονται τα παιδιά μας 1 ώρα φυσική, 1 ώρα βιολογία, 1 ώρα πληροφορική και 2 ώρες θρησκευτικά. Και βέβαια είναι αδιανόητη η εμπλοκή ενός υπουργού Αμύνης στη διαμόρφωση της διδακτέας ύλης. Η σύσκεψη στο Μαξίμου Τσίπρα – Καμμένου και Ιεραρχίας με αντικείμενο τα βιβλία των θρησκευτικών ήταν μια προσβολή για τους εκπαιδευτικούς.
Απόσπασμα συνέντευξης του Σταύρου Θεοδωράκη

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Η σύσκεψη στο Μαξίμου Τσίπρα – Καμμένου και Ιεραρχίας με αντικείμενο τα βιβλία των θρησκευτικών ήταν μια προσβολή για τους εκπαιδευτικούς."

ετσι ειναι, αφού έτσι αποφασίζει ο .... ρυάκις

Ανώνυμος είπε...

Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΕΝΝΟΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΛΜΟΥΔΙΚΗ ΕΠΟΧΗ

Ανώνυμος είπε...

Το πως εσείς αντιλαμβάνεσθε ως Αρχηγός Κοινοβουλευτικού Κόμματος τα Ανθρώπινα και δη τα Θρησκευτικά δικαιώματα της πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού είναι επίσης ενδεικτικό αλλά και ολοφάνερο , μετά τα ανωτέρω δηλωθέντα , αφού επιθυμείτε τα Θρησκευτικά ΄΄ εκσυχρονισμένα ΄΄ και ΄΄ της νέας εποχής ΄΄. Εάν - κατά τη δική σας λογική - ΄΄ είναι παράλογο να διδάσκονται τα παιδιά μας 1 ώρα φυσική, 1 ώρα βιολογία, 1 ώρα πληροφορική και 2 ώρες θρησκευτικά. ΄΄ υπό την ίδια λογική είναι παράλογο και απαράδεκτο ένας Αρχηγός Κόμματος, εφόσον μάλιστα ο ίδιος δεν τυγχάνει και Εκπαιδευτικός , να επιθυμεί - διότι να διαμορφώνει άποψη έχει κάθε δικαίωμα - την ανατροπή των Διδακτικών ωρών των Σχολικών Μαθημάτων , δίχως Επιστημονική και Παιδαγωγική τεκμηρίωση ή αιτιολόγηση . ΄΄ Και βέβαια ΄΄ εάν θεωρείται πως ΄΄ είναι αδιανόητη η εμπλοκή ενός υπουργού Αμύνης στη διαμόρφωση της διδακτέας ύλης. ΄΄ , ο οποίος σημειωτέον είναι Αρχηγός συγκυβερνώντος Κόμματος , πολύ δε περισσότερο ισχύει αυτό για την περίπτωσή σας που , μολονότι ασκείται κριτική περί εμπλοκής , πράττετε ακριβώς το ίδιο , τη στιγμή κιόλας που το Κόμμα σας τόσο σε επίπεδο Βουλευτών όσο και σε επίπεδο Δημοσκοπήσεων συνεχώς φυλλορροεί αριθμητικά . Λυπάμαι αλλά - πέραν της προφανούς αυτής αντίφασης - στη θέση σας μάλλον θα διαισθανόμουν ότι δεν έχω, γενικά, την πολυτέλεια να απασχοληθώ με έτερα θέματα .

Προσωπικά ως Εκπαιδευτικός δεν αισθάνομαι προσβεβλημένος από την εν λόγω σύσκεψη ωστόσο δεν γνωρίζω εάν και σε ποιόν βαθμό αναγνωρίζει ο Ελληνικός Λαός πως προσβάλλεται η νοημοσύνη του , με τέτοιου είδους υπερ-απλουστευτικές και αντιτασσόμενες του Μαθήματος , Πολιτικές Δηλώσεις...

Καλή σας νύχτα Κύριε Πρόεδρε ,


Παυλίδης Δημήτριος


Ανεξάρτητος Κεντρώος κ΄

Πρώην Αντιπρόεδρος του Συλλόγου

Αδιορίστων Θεολόγων Ελλάδος

Ανώνυμος είπε...

Δύο και πιο πολλές ώρες θα έπρεπε γιατί η θρησκεία είναι πολύ πιο άμεσου ενδιαφέροντος και άμεσης αναφοράς για τους πάντες από όποιο άλλο χρησιμότατο σαφώς εκπαιδευτικό αντικείμενο.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)