30/10/17

Πως επιλέχθηκε η θεματολογία της Θεματικής Εβδομάδας για τις έμφυλες ταυτότητες

Το esos.gr δημοσιεύει αποχαιρετιστήρια επιστολή του Θέμη Δημητρακόπουλου, Σύμβουλου του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για θέματα Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Δικαιωμάτων. Ο Σύμβουλος αυτός αναφέρει πολλά και διάφορα για τις καλές του σχέσεις με τον Νίκο Φίλη -είχε από τότε προσληφθεί ως Σύμβουλος.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναφορά του στα θρησκεύματα. Γράφει: "Αυτού του υπουργείου Παιδείας που ουδέποτε το είπα, ούτε και θα το πω ποτέ, «και Θρησκευμάτων». Γιατί καμιά, απολύτως καμιά, δουλειά δεν έχουν τα Θρησκεύματα με την Παιδεία. Αυτή η στρεβλή, αφύσικη και καπελωτική συνύπαρξη στο ίδιο υπουργείο πρέπει επιτέλους να λάβει τέλος. Τέλος που θα είναι χρήσιμο τόσο για την Παιδεία όσο και για εκείνους που ασχολούνται με τα της θρησκείας. Ας πάνε, τα Θρησκεύματα, στο υπουργείο Εσωτερικών ή, ακόμη καλύτερα, σε μια ξεχωριστή Ειδική Γραμματεία".
Μεγαλύτερο όμως ενδιαφέρον παρουσιάζει άλλη αναφορά του που δείχνει τον τρόπο με τον οποίο επιλέχτηκαν οι ενότητες της Θεματικής Εβδομάδας πέρυσι, ενότητες με αναφορές στις λεγόμενες "έμφυλες ταυτότητες" που ξεσήκωσαν τότε θύελλα αντιδράσεων από γονείς, κληρικούς, εκπαιδευτικούς αλλά το Υπουργείο δεν υποχώρησε και εφάρμοσε τελικά τη Θεματική Εβδομάδα με τη συγκεκριμένη θεματολογία. Ο Σύμβουλος λοιπόν του Υπουργείου Παιδείας αναφέρει: "Να θυμηθώ, ακόμη, τις πρώτες επαφές με την ΛΟΑΤ κοινότητα και τους γκέι εκπαιδευτικούς που στη συνέχεια οδήγησαν και στα σχετικά ζητήματα που περιλήφθηκαν στη Θεματική Εβδομάδα".
Τα σχόλια δικά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)