14/4/18

«Επίθεση» Μάριου Μπέγζου στον Αρχιεπίσκοπο και τη Σύνοδο για την προσφυγή στο ΣτΕ


Μέσω twitter επέλεξε ο Μάριος Μπέγζος, τέως Κοσμήτωρ και Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών να εξαπολύσει τα βέλη του προς τον Αρχιεπίσκοπο και τους Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος με αφορμή την προσφυγή της Εκκλησίας στο ΣτΕ για το νέο Οργανισμό του Υπουργείου Παιδείας. 
Σε δύο τιτιβίσματα αναφέρει σχετικά:

"Ημείς νόμον έχομεν και κατά τον νόμον ημών κρινούμεν αυτόν" : λόγια των φαρισαίων αρχιερέων στον Πόντιο Πιλάτο προ 2000 ετών επαναλαμβάνονται σήμερα από ελληνορθόδοξους αρχιερείς στον τόπο μας του 21ου αιώνα!

Οι διακριτοί ρόλοι εκκλησίας-πολιτείας δεν είναι αλά καρτ μονομερώς σαν δήθεν πρόσχημα ετεροδικίας του αρχιερατείου σε βάρος της δημοκρατίας και προς όφελος της ύπουλης θεοκρατίας του νυν ελλαδικού προκαθημένου.





6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τις προηγούμενες μέρες ο Μπέγζος έγραψε και άλλο σχόλιο για την ενέργεια του Αρχιεπισκόπου να ψάλλει τον Εθνικό Ύμνο στην Ανάσταση.
Έγραψε:

Η λέξη "επιστροφή" είναι προβληματική σαν την θεοκρατία του "όπισθεν ολοταχώς" του μακαριστού προκαθημένου προ 15ετίας. Το κακό διογκώνεται από τον νυν αρχιεπίσκοπο που μπέρδεψε τον αναστάσιμο ύμνο με τον εθνικό ύμνο σαν να έπασχε από αλτσχάιμερ...

https://twitter.com/mbegzos1/status/983989149899411457

Ανώνυμος είπε...

Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τον Μπέγζο.

Ανώνυμος είπε...

Δεν αξίζει κανείς να πάρει στα σοβαρά τα γραφόμενα αυτού του κυρίου.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΥΛΟΣ είπε...

Που την είδε την θεοκρατία ο κ.Μπέγζος; Επιτέλους, δεν θα του δώσει απάντηση κανείς από την Ιεραρχία; Τώρα τελευταία το έχει παραξηλώσει.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο αγαπητέ μου κ. Καθηγητά. Αλλά, όπως καταλαβαίνεις από τα παραπάνω σχόλια, ζούμε μέρες αδιανόητου φανατισμού.

Ανώνυμος είπε...

Τρανή απόδειξη αδιανόητου φανατισμού, η εμμονή και η αμετανοησία σου ανώνυμε στο ν.π.σ. των θρησκευτικών.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)