7/10/18

Τραγέλαφος η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας ότι η πλειονότητα των Θεολόγων συμφωνεί με τα «νέα» Θρησκευτικά

Τραγελαφική είναι η εικόνα που παρουσιάζει το επιτελείο του Υπουργείου Παιδείας στην προσπάθειά του να «κλέψει τις εντυπώσεις» γύρω από το μάθημα των Θρησκευτικών.
Ούτε την Κυριακή δεν σταματούν να εργάζονται στον τομέα αυτό. Με Ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας σήμερα Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 μας ενημερώνουν ότι «To 76% των Θεολόγων είναι θετικοί στο νέο μάθημα των Θρησκευτικών» (sic!!!). Το ποσοστό προκύπτει, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου, από την ανάλυση των στοιχείων των ερωτηματολογίων που συμπλήρωσαν Θεολόγοι μετά την παρακολούθηση επιμορφωτικών προγραμμάτων για τα νέα Προγράμματα Σπουδών στα Θρησκευτικά.

Το ΙΕΠ για μια ακόμη φορά στην υπηρεσία των θελημάτων του Υπουργείου Παιδείας. Το ΙΕΠ οργάνωσε τις επιμορφώσεις, το Υπουργείο παρουσίασε τη συμμετοχή σε αυτές ως υποχρεωτική - αλήθεια, τι έπαθαν όσοι δεν συμμετείχαν;-, το ΙΕΠ έφτιαξε τις ερωτήσεις των ερωτηματολογίων, το ΙΕΠ ανέλυσε τις απαντήσεις των Θεολόγων και τώρα μας ανακοίνωσε τα αποτελέσματα, όλως τυχαίως αμέσως μετά την επίθεση του Υπουργού Παιδείας εναντίον της ΠΕΘ. Από αύριο ο Υπουργός θα αναλάβει να περιφέρει τα «επιστημονικά» συμπεράσματα του ΙΕΠ στα ΜΜΕ όπου αναμένεται να δώσει έναν νέο γύρο συνεντεύξεων από αυτές που συνηθίζει επαναλαμβάνοντας μονότονα ότι οι περισσότεροι Θεολόγοι συμφωνούν μαζί του! Έτσι ο εκφοβισμός για πειθαρχικές διώξεις θα μετατραπεί ως εκ θαύματος σε συναίνεση Υπουργού και Θεολόγων υπέρ του νέου μαθήματος των Θρησκευτικών.
Η πραγματικότητα είναι όμως τελείως διαφορετική. Ακόμη και Θεολόγοι που δεν πρόσκεινται φιλικά προς την ΠΕΘ ομολογούν ότι τα νέα Προγράμματα Σπουδών και ιδίως οι Φάκελοι Μαθήματος είναι μια «δουλειά του ποδαριού» παντελώς ακατάλληλοι για την υποστήριξη του θρησκευτικού μαθήματος στα σχολεία. Η συντριπτική πλειονότητα των Θεολόγων διδάσκει με βάση τα παλιά βιβλία είτε εξολοκλήρου είτε στο μεγαλύτερο μέρος και με τη χρήση σημειώσεων, σχεδιαγραμμάτων στον πίνακα και φωτοτυπιών. Όταν η πόρτα της αίθουσας κλείνει ο Θεολόγος και ο Δάσκαλος συνεχίζουν να κάνουν τη δουλειά τους, όπως μέχρι χθες, παραβλέποντας τα μετέωρα βήματα των εκσυγχρονιστών Θεολόγων του ΙΕΠ. Δεν έχουν στη διάθεση των μαθητών τους τα βιβλία Θρησκευτικών που είχαν μέχρι χθες, γιατί το Υπουργείο και το ΙΕΠ αποφάσισαν να τους κάνουν τη ζωή δύσκολη και να παραβλέψουν επιδεικτικά τις αποφάσεις του ΣτΕ, αλλά και χωρίς αυτά πασχίζουν και διδάσκουν ορθόδοξα χριστιανικά Θρησκευτικά. Παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις και αναμένουν επιτέλους μια οριστική λύση στο θέμα με εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ και επαναφορά των παλιών βιβλίων Θρησκευτικών στα σχολεία.
Τέλος, όπως έχουμε επισημάνει ήδη από την περασμένη άνοιξη, οι ποικίλες αντιθέσεις και διαφοροποιήσεις γύρω από το ζήτημα του μαθήματος των Θρησκευτικών και οι ατέρμονες διάλογοι πλέον δεν έχουν καμία σημασία. Ο καθένας μπορεί να έχει τις απόψεις του. Επειδή όμως ζούμε σε δημοκρατία, που λειτουργεί με νόμους και κανόνες, όπως φρόντισε να μας θυμίσει πρόσφατα ο Υπουργός Παιδείας, όλοι οφείλουμε συμμόρφωση προς τις αποφάσεις του ΣτΕ που ακύρωσε τα «νέα» Θρησκευτικά με αναλυτικό σκεπτικό στο οποίο δεν αφήνεται κανένα περιθώριο παρερμηνειών. Αντί άλλων κινήσεων εντυπωσιασμού και εκφοβιστικών αναγγελιών το Υπουργείο Παιδείας οφείλει πρώτο να συμμορφωθεί προς τις δικαστικές αποφάσεις και να πάψει να κρύβεται πίσω από μεθοδευμένες αλλαγές Υπουργικών Αποφάσεων και αριθμών ΦΕΚ, δήθεν αποδοχής των θέσεών του από την πλειονότητα των Θεολόγων και άλλα παρόμοια τερτίπια. Όσο δεν το πράττει κινείται σε πορεία που πλήττει την ίδια την δημοκρατία περιφρονώντας την ελληνική δικαιοσύνη.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτά τα Γκεμπελικής εμπνεύσεως δελτία τα έλεγε και ο Φίλης προ διετίας, απειλώντας με απολύσεις. Εάν συμφωνούν η όχι η πλειονότης των Θεολόγων θα το δούνε κι οι ίδιοι τη βραδιά των εκλογών, όποτε και εάν γίνουν, τελικά ... Το θέμα είναι πως ούτε τότε ο Αριστερόστροφος Φασισμός θα βάλει, επιτέλους, μυαλό. Αλλά ξέχασα! Τα αγαπημένα παιδιά αυτών των τύπων ήταν, είναι και θα είναι πάντοτε και μόνον "τα λάθρο" των διαβόητων Μ.Κ.Ο.

Ανώνυμος είπε...

Τόσες παρωπίδες και μίσος εναντίον των νέων ΠΣ απίστευτο είναι! Το άσπρο το κάνετε μαύρο! Ο τραγέλαφος μάλλον επιστρέφει σε σας και την περίκλειστη νοοτροπία σας. Ζήστε λοιπόν στον κόσμο σας κι αφήστε τους δασκάλους και τους καθηγητές να κάνουν τη δουλειά τους...

Ανώνυμος είπε...

Οι παρωπίδες και το μίσος υπάρχει στους εκκλησιομάχους που μισούν την Ορθοδοξία, θρασύτατε ανώνυμε 8:07 μ.μ.!

Τιμόθεος

Ανώνυμος είπε...

Αντί να ντρέπονται που έβαλαν την Ελλάδα σε περιπέτειες σε όλα τα θέματα, ένα εκ των οποίων είναι το ΜτΘ, άλλο η Ιστορία, άλλο τα Λατινικά, άλλο τα Πανεπιστήμια, άλλο τα εθνικά θέματα, άλλο η ανεξέλεγκτη εισροή ξένων, που εκτός από τους φτωχούς μπορεί να είναι ο,τιδήποτε... τι να πρωτοαριθμήσει κάποιος. Όλα συνοψίζονται στην απόλυτη κοροϊδία του ελληνικού λαού, για τον οποίο ισχύει το "τραβάει τα μαλλιά του"

Ανώνυμος είπε...

Ο ανώνυμος των 8:07 δε βλέπει τον "παράδεισο" που περνάει η χώρα μας, κατηγορεί για παρωπίδες. Τελικά ποιος τις φοράει;

Ανώνυμος είπε...

Παρωπίδες? Μίσος? Από το (ο Θεός να το κάνει) υπουργείο παιδείας προς τους θεολόγους σίγουρα ναι.

Ανώνυμος είπε...

Θρασύτατος και ασπάλαξ ο ανώνυμος 7 Οκτωβρίου 2018 - 8:07 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Το ποιός ζει στον κόσμο του είναι σαφές ανώνυμε 8:07 μ.μ.. Επίσης και το ποιός δεν αφήνει δασκάλους και τους καθηγητές να κάνουν τη δουλειά τους, απειλώντας με απολύσεις : Είναι η λαοπρόβλητη Συριζαία κυβέρνηση των αποστατών βουλευτών άλλων μικρών κομμάτων, που κοιτούν κι εκείνοι να μην χάσουν τους παχυλούς μισθούς τους ...



Ανώνυμος είπε...

Ένας συνάδελφος ΠΕ01 μου είπε πως μόνο εμείς απ' όλες τις ειδικότητες ελεγχόμεθα από διοικητικο κι όχι επιστημονικό προϊστάμενο . ψηφίστηκε λέει τις τελευταίες μέρες.
Ξέρει κάποιος κάτι ; Πολύ παράλογο μου ακούστηκε.

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή στον 8:07 μ.μ.! Σαν να μιλάει σε κουτούς εντελώς, μιλάει!

Χ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Γκαιμπελίστας 8:07 μ.μ.. να πάει να τα πει αυτά σε ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΟ ή σε οικουμενιστικό μπλογκ. Εκεί ταιριάζουν. Όχι εδώ!

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)