22/1/19

Υπουργείο Παιδείας: Η Κυβέρνηση εργάζεται σκληρά με στόχο την υλοποίηση της Συμφωνίας Τσίπρα - Ιερώνυμου

ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 2016-2017
Απάντηση του ΥΠΠΕΘ στην Ένωση Κληρικών Κρήτης
Με αφορμή την ανακοίνωση της Ένωσης Συνδέσμων Κληρικών Κρήτης το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων απαντά:

Με εντολή του Πρωθυπουργού, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου ανέλαβε την διεξαγωγή του διαλόγου μεταξύ της Κυβέρνησης και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Εκκλησίας της Κρήτης για την υλοποίηση της Συμφωνίας της 6/11/2018. Στον διάλογο αυτό ζήτησαν να συμμετάσχουν ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος και η Ένωση Συνδέσμων Κληρικών Εκκλησίας Κρήτης. Το αίτημά τους έγινε αποδεκτό.

Ο πρώτος κύκλος διαλόγου περιλάμβανε συναντήσεις του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Εκκλησία της Ελλάδος, την Εκκλησία της Κρήτης, τον Ιερό Σύνδεσμο Κληρικών Ελλάδος και την Ένωση Συνδέσμων Κληρικών Εκκλησίας Κρήτης. Κανένας δεν αποκλείστηκε από τον διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων.

Η Κυβέρνηση κατέθεσε τις θέσεις της σε όλους όσους συμμετείχαν στον διάλογο και κατέγραψε όσα είπαν οι συνομιλητές της στην κατεύθυνση της καλύτερης δυνατής υλοποίησης της Συμφωνίας της 6/11/2018.

Οι διαμαρτυρίες της Ένωσης Συνδέσμων Κληρικών της Εκκλησίας της Κρήτης περί δήθεν αποκλεισμού τους δεν έχουν σχέση με τα πραγματικά γεγονότα και τις διαδικασίες στις οποίες υπόκειται ένας οργανωμένος διάλογος. Η Κυβέρνηση δεν διαλέγεται για να διαλέγεται αλλά για να κάνει ουσιαστικές ενημερώσεις και να καταλήγει σε αποτελέσματα.

Όπως έχει ήδη δηλώσει ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, όταν ολοκληρωθούν όλες οι συναντήσεις, θα υπάρξει σχέδιο νόμου το οποίο θα τεθεί υπόψη όλων ώστε να ακολουθήσει νέος γύρος διαλόγου πριν την οριστικοποίησή του.

Η Κυβέρνηση εργάζεται σκληρά με στόχο την υλοποίηση της Συμφωνίας της 6/11/2018 στην οποία συμπεριλαμβάνεται η δέσμευση να ληφθεί κάθε πρόνοια που επιτρέπει ο νόμος, ώστε να διασφαλιστούν απόλυτα, πλην της μισθοδοσίας, και τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των Κληρικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)