12/2/19

Τοποθετήσεις Άδωνι Γεωργιάδη, Ανδρέα Λοβέρδου και Σίας Αναγνωστοπούλου για την αναθεώρηση του Άρθρου 3 του Συντάγματος

Η συζήτηση που ξεκίνησε σήμερα στη Βουλή για τη συνταγματική αναθεώρηση έχει ιδιαίτερη σχέση με το μάθημα των Θρησκευτικών, ιδιαίτερα μάλιστα η προτεινόμενη αναθεώρηση του Άρθρου 3 του Συντάγματος.
Με απόφαση του προέδρου της Βουλής η πρώτη φάση της συζήτησης θα ολοκληρωθεί τελικά την Πέμπτη, αντί αύριο, Τετάρτη, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Ήδη κατά τη συζήτηση υπήρξαν τοποθετήσεις βουλευτών για την αναθεώρηση του Άρθρου 3. Συγκεκριμένα:

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, απέδωσε επικοινωνιακό χαρακτήρα στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση του άρθρου 3 του Συντάγματος, σχετικά με τις Σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «έστω και φεύγοντας, με την πρότασή του για το άρθρο 3 του Συντάγματος, προσπαθεί να πλήξει τον πυρήνα των παραδόσεων του έθνους των Ελλήνων».

Ο εισηγητής της ΔΗΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος, είπε "ναι" στην ερμηνευτική δήλωση στο άρθρο 3 του Συντάγματος, ότι η ανακήρυξη της επικρατούσας θρησκείας δεν μπορεί να αποτελεί βάση για διακρίσεις.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου αναφέρθηκε στο άρθρο 3 για τις σχέσεις κράτους- Εκκλησίας. «Είναι ύψιστης σημασίας πώς θα ξαναδούμε αυτή την ιστορική διαδρομή: Ουδετερόθρησκο κράτος, ρητή κατοχύρωση του ουδετερόθρησκου κράτους. Οποιαδήποτε ευρωπαϊκή πολιτική δύναμη σε αυτή τη χώρα έπρεπε να ήταν υπέρ ενός αιτήματος το οποίο κραυγάζουν από τους αιώνες τα φωτεινότερα μυαλά αυτού του έθνους, ο Ρήγας Φεραίος πρώτος από όλους» είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Δεν προτείνουμε μια επιθετική εκκοσμίκευση αλά Γαλλία, αλλά δεν είναι και συμβολική η πρόταση μας. Και δεν είναι συμβολική, γιατί η ρητή κατοχύρωση του ουδετερόθρησκου δεν επιτρέπει τις γκρίζες ζώνες οι οποίες δημιουργήθηκαν στην πορεία του πολιτικού βίου και οι οποίες συμπυκνώνονται σε αυτό που είπε ο κ. Βορίδης, το ελληνορθόδοξον έθνος».

Δείτε σχετικά: Ο Γιώργος Κατρούγκαλος είναι σαφής: Αλλαγή του άρθρου 3 του Συντάγματος για να πάψει να είναι χριστιανικό το μάθημα Θρησκευτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)