12/2/19

Μάκης Βορίδης, Το κίνητρο για την πρωτοβουλία αναθεώρησης του Άρθρου 3 του Συντάγματος βρίσκεται στην απόφαση του ΣτΕ που ακύρωσε τα Θρησκευτικά Φίλη

Κατά τη σημερινή συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη θρησκευτική ουδετερότητα:

«Κορωνίδα της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση είναι η αναθεώρηση των άρθρων 3 και 13. Δηλαδή, θρησκευτική ουδετερότητα, αναθεώρηση του άρθρου 86 και η βουλευτική ασυλία. Από όλη την κρίση, ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να μας μιλήσει για τη θρησκευτική ουδετερότητα. Να μιλήσουμε. Αλλά έχει σημασία να ξέρουμε ότι για τα άρθρα 3 και 13, που είναι εμβληματικού χαρακτήρα προτάσεις, δεν έχει εξασφαλίσει συναίνεση».

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ο κ. Βορίδης ρώτησε: «Τι δεν ρυθμίζεται καλά στο Σύνταγμά μας και θέλατε παραπάνω; Δεν αποτολμάτε να πείτε ότι θέλετε την πλήρη λαϊκότητα. Διότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε στην κατάργηση της κρατούσας θρησκείας, στην κατάργηση του προοιμίου και ενδεχομένως, δε, και σε μία διαφορετική προσέγγιση της έννοιας της καλλιέργειας εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης. Δεν τα προτείνετε αυτά. Το κίνητρο για την πρωτοβουλία αυτής της συνταγματικής αλλαγής, στην πρότασή σας, βρίσκεται σε απόφαση του ΣτΕ. Όταν ο κ. Φίλης αποπειράθηκε την αλλαγή των βιβλίων των Θρησκευτικών, προσέφυγαν γονείς και η υπουργική απόφαση ακυρώθηκε. Γιατί είπε το ΣτΕ ότι ανάπτυξη της ελληνικής και θρησκευτικής συνειδήσεως νοείται η ανάπτυξη της ορθοδόξου συνειδήσεως και όχι άλλης. Αυτή η απόφαση είναι το καρφί στο μάτι σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)