15/2/19

Ποιοι βουλευτές ψήφισαν ΝΑΙ στην αναθεώρηση του Άρθρου 3 του Συντάγματος

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ υπέρ της αναθεώρησης του Άρθρου 3 του Συντάγματος που αφορά στις σχέσεις Εκκλησίας - Κράτους και εισάγει την θρησκευτική ουδετερότητα ψήφισαν 151 βουλευτές.
Συγκεκριμένα, την αναθεώρηση του Άρθρου 3 υπερψήφισαν:

- Όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκτός των Γιάννη Μιχαλογιαννάκη που ψήφισε ΟΧΙ και της Νίνας Κασιμάτη που ψήφισε "ΠΑΡΩΝ". Σύνολο βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της αναθεώρησης: 143
- Οι ανεξάρτητοι βουλευτές: Σταύρος Θεοδωράκης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Τέρενς Κουίκ, Σπύρος Δανέλης, Κατερίνα Παπακώστα, Γρηγόρης Ψαριανός, Γιώργος Μαυρωτάς και Σπύρος Λυκούδης. Σύνολο ανεξάρτητων βουλευτών υπέρ της αναθεώρησης: 8
Έτσι με τις ψήφους 143 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και 8 ανεξάρτητων βουλευτών συγκεντρώθηκε ο αριθμός 151 που στέλνει το Άρθρο 3 στη δεύτερη ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση που θα γίνει στα μέσα Μαρτίου.
Να σημειωθεί ότι «Παρών» για το Άρθρο 3 δήλωσαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Έλενα Κουντουρά, Βασίλης Κόκκαλης και Κώστας Ζουράρις.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης είχε πει όταν ζούσε, σε ένα κληρικό Έλληνα, ότι θα γίνει ο χωρισμός Εκκλησίας-κράτους.
Δεν συμβαίνει τίποτα το περίεργο στην Ελλάδα. Απλά βιώνουμε την εκπλήρωση των προφητειών των Αγίων της Εκκλησίας.

Ανώνυμος είπε...

"Μαύρο" στις εκλογές σε όλους όσους ψήφισαν την θρησκευτική ουδετερότητα του Ελληνικού Κράτους από όλους τους Έλληνες για να μην εκλεγεί κανείς.

Κ.

Ανώνυμος είπε...


Συζητάνε και ψηφίζουν Εκκλησιαστικά θέματα, γίνεται κάποιος "διάλογος" με κάποια επιτροπή Αρχιερέων αλλά δεν βλέπω να γίνεται συζήτηση για τήν Θρησκευτική εκπαίδευση στα Σχολεία. Γιατί άραγε; Τό ξεχάσανε το θέμα; Τί θα γίνουν αυτά τα Ελληνόπουλα αύριο; Ξυλοσχίστες σάν κι΄αυτούς πού μάς κυβερνάνε; Δέν θα έπρεπε η Εκκλησία να βάλει στο τραπέζι και το θέμα αυτό; Τώρα πού ψηφίσθηκε το "ουδετερόθρησκο" τί θα γίνει με τα Θρησκευτικά στα Σχολεία; Δέν ανησυχεί κανένας επιτέλους;

Αττικός

Ανώνυμος είπε...

Ας σκουντήσει κάποιος τον αρχιεπίσκοπο να ξυπνήσει! "Επιστάτα σώσον ημάς απολλύμεθα" !

Ανώνυμος είπε...

Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης: θα φτάσουμε ακόμα και στην αποστασία του κλήρου.

Ο καθηγητής μικροβιολογίας Γεώργιος Πιπεράκις, ιατρός του Αγίου Πορφυρίου, σε μια συνέντευξη για τον Άγιο Πορφύριο:

https://www.orthodoxianewsagency.gr/epikairotita/ο-γιατρός-του-αγίου-πορφυρίου-εξομολο

* * *

Ένας γνωστός μου, μου είπε ότι άκουσε στο διαδίκτυο μια ηχητική ομιλία, στην οποία μιλά ο ίδιος ο Άγιος Πορφύριος. Εκεί ο Άγιος Πορφύριος λέγει (μεταξύ άλλων) ότι θα φθάσουμε και στην αποστασία του κλήρου, την οποία ο Άγιος εύχεται να μην ζει για να την δει.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Αναγνώστη, 16 Φεβρουαρίου 2019 - 2:26 μ.μ.:
Δεν χρειάζεται να τον ξυπνήσει κανείς διότι δεν κοιμάται, όπως μας παρουσιάζεται, αλλά κάνει ότι κοιμάται σκόπιμα εξυπηρετώντας δια της σιωπής του τον Τσίπρα και την καταστροφική του πολιτική και αθεϊστική ομήγυρη. Είναι δυνατόν Αρχιεπίσκοπος να δέχεται αδιαμαρτύρητα την υποβίβαση της Εκκλησίας του σε ισόκυρη όχι απλά με τα υπόλοιπα Δόγματα αλλά και με όλα τα άλλα Θρησκεύματα ; Αίσχος !

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τα σχόλια του Κ. και του Αττικού, καθώς και με του 6:28 μ.μ.

Ευριπίδης

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)