16/3/19

Υπουργείο Εξωτερικών: Τα ελληνικά σχολικά εγχειρίδια θα ενσωματώσουν το νέο όνομα «Βόρεια Μακεδονία»

«Σε ό,τι αφορά τα οριζόμενα στη Συμφωνία των Πρεσπών, επισημαίνεται ότι τα οικεία ελληνικά σχολικά εγχειρίδια θα ενσωματώσουν το νέο όνομα «Βόρεια Μακεδονία» που προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών για τη γείτονα χώρα».
Αυτά τονίζει μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης
στην Απάντησή του σε Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές της Ν.Δ. Νίκη Κεραμέως και Γιώργος Κουμουτσάκος. Με την Ερώτησή τους οι δύο βουλευτές ζητούσαν διευκρινίσεις για δήλωση του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου ότι η Μεικτή Διεπιστημονική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων θα εργαστεί για την απάλειψη αλυτρωτικών αναφορών στα σχολικά εγχειρίδια των δύο χωρών.
Να σημειωθεί ότι η Ερώτηση απευθυνόταν ταυτόχρονα στα Υπουργεία Εξωτερικών και Παιδείας αλλά η απάντηση του Υπουργού Παιδείας εκκρεμεί.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ.



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θα πρέπει να ντρέπεται ο κ.Μπόλαρης για την απάντησή του. Συνέπραξε και αυτός στην προδοσία με την επαίσχυντη υπογραφή του για την οποία θα δώσει λόγο στο Θεό, στο λαό και την αδέκαστη Ιστορία. Με μαύρα γράμματα θα γραφεί το όνομά του στις δέλτους της όπως και εκείνο των υπολοίπων 152 προδοτών.
Λ.Ν.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)