26/3/19

H λίστα των βίντεο του "Πολύχρωμου σχολείου" στο υλικό του ΙΕΠ για τις έμφυλες ταυτότητες

Έξι βίντεο περιλαμβάνει η playlist του "Πολύχρωμου σχολείου" που περιέχεται στο υλικό του ΙΕΠ για τις έμφυλες ταυτότητες που δίνεται για χρήση στα πλαίσια της Θεματικής Εβδομάδας. Δείτε τα βίντεο και τα σχόλια δικά σας:

Δεν χορεύουν πολλά αγόρια μπαλέτο, αλλά ο 11χρονος Γκάμπριελ Ρομέρο που παρακολουθεί στο Κέντρο Χορού της Thom McIntyre της Φιλαδέλφειας, είναι ο απόλυτος χορευτής. Ακόμη και αν είναι το μόνο αγόρι ανάμεσα σε δεκάδες κορίτσια, ο Gabe δεν πτοείται. Συνεχίζει για έναν βασικό λόγο: ο χορός είναι το πάθος του και δεν φοβάται να το εκφράσει.



Ένας πατέρας που δεν θέλει να μεγαλώσει την κόρη του όπως μεγάλωσαν οι αδερφές του.
"Δυνατό βίντεο που αμφισβητεί τους ρόλους των φύλων όπως διδάσκονται στις οικογένειες των Νοτιοαμερικάνων".



Τι είναι intersex; Είναι το ίδιο με το transgender και πώς αντιμετωπίζονται οι intersex άνθρωποι σε όλο τον κόσμο;
Το 1-2% του πληθυσμού είναι intersex, αλλά λίγοι μπορούν να ονομάσουν έναν προσωπικό φίλο ο οποίος δηλώνει αυτήν την ταυτότητα.
Υπάρχει ένα τεράστιο βάρος ντροπής του να είσαι ίντερσεξ , όπως δείχνουν οι πολύ λίγοι intersex άνθρωποι που έχουν "βγει" προς τα έξω. Η συζήτηση σχετικά με το πώς είναι να διαγνωσθείς ως ίντερσεξ, πώς κάνεις σχέσεις και μιλάς σε άλλα άτομα για το ότι είσαι ίντερσεξ, και μερικοί τρόποι να αποκτήσεις "ιδιοκτησία" στην ιατρική σου φροντίδα και να σιγουρευτείς ότι παίρνεις τη βοήθεια που χρειάζεσαι, είναι σημαντική.
Η Σεσίλια είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Bird Meets Bee, που βοηθάει τους ανθρώπους να βρουν δωρητές οαρίων, σπέρματος και παρένθετες μητέρες. Είναι επιχειρηματίας, τραγουδοποιός και αγαπάει τα ταξίδια. Είναι επίσης συνήγορος ίντερσεξ ατόμων.




Η Ράιλι αναρρωτιέται: "Σε ορισμένα κορίτσια αρέσουν οι υπερήρωες, σε ορισμένα κορίτσια οι πριγκίπισσες! Μερικά αγόρια προτιμούν υπερήρωες, μερικά αγόρια προτιμούν πριγκίπισσες! Γιατί λοιπόν όλα τα κορίτσια πρέπει να αγοράζουν ροζ πράγματα και όλα τα αγόρια πρέπει να αγοράζουν διαφορετικά χρωματιστά πράγματα;"




Βίντεο για το διήμερο σεμινάριο εκπαιδευτικών "Ευαισθητοποίηση για μια Συμπεριληπτική Εκπαίδευση σε ζητήματα Σεξουαλικού Προσανατολισμού, Ταυτότητας Φύλου και Χαρακτηριστικών Φύλου" (16 & 17 Μαρτίου 2018), σε συνεργασία του Πολύχρωμου Σχολείου με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Α’ Αθήνας Αγωγή Υγείας.




Ο Louis Boria είναι ένας άντρας από το Μπρούκλιν και τρέχει μια συνηθισμένη επιχείριση πλεκτών στη Νέα Υόρκη. Όταν επιλέχθηκε μια φωτογραφία που τον έδειχνε να πλέκει στο πολυάσχολο μετρό της Νέας Ιόρκης για τον διαγωνισμό American Idol, η ιστορία του έγινε βάιραλ. Η επιτυχία της επιχείρισής του εκτινάχθηκε στα ύψη και τώρα μέσω του "Ζεν του πλεξίματος" προκαλεί το στερεότυπο που λέει ότι οι άνδρες δεν πλέκουν.

Δείτε σχετικά:

Απίστευτα σκίτσα στο υλικό για τις «έμφυλες ταυτότητες» της Θεματικής Εβδομάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)