22/4/19

Νίκος Φίλης, Χωρίς παιδαγωγικά επιχειρήματα η διατήρηση των Θρησκευτικών στη Γ΄ Λυκείου

Έθεσε και το ζήτημα του θρησκεύματος στους τίτλους σπουδών
Συνεδριάζει από το πρωί σήμερα η Ολομέλεια της Βουλής για τη συζήτηση και ψήφιση του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας.
Στο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνονται οι αλλαγές στην Γ΄ Λυκείου. Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής Νίκος Φίλης στην πρωτολογία του έθεσε εκ νέου το ζήτημα της διατήρησης του μαθήματος των Θρησκευτικών στη Γ΄ Λυκείου και ταυτόχρονα ρώτησε τον Υπουργό Κώστα Γαβρόγλου τι πρόκειται να κάνει σχετικά με το θρήσκευμα στους τίτλους σπουδών. Συγκεκριμένα ανέφερε: 
«Η Γ΄ Λυκείου περιλαμβάνει μαθήματα που όλα έχουν σημασία τόσο για το Απολυτήριο όσο και για τη διαδικασία εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Δεν υπάρχει μάθημα μειωμένου ενδιαφέροντος. Βέβαια χωρίς να εξηγείται και χωρίς παιδαγωγικά επιχειρήματα διατηρείται το μάθημα των Θρησκευτικών στη Γ΄ Λυκείου αλλά αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Επί τη ευκαιρία, κ. Υπουργέ, ήθελα να ρωτήσω: Με τους τίτλους σπουδών όπου διατηρείται το θρήσκευμα, τι πρόκειται να κάνετε; Όλοι οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν στις ταυτότητές τους θρήσκευμα. Τα παιδιά μας γιατί πρέπει να έχουν θρήσκευμα στους τίτλους σπουδών κ. Υπουργέ;»

Δείτε σχετικά:

Νίκος Φίλης, Πολιτική σκοπιμότητα, όχι εκπαιδευτική ανάγκη η διατήρηση μαθήματος Θρησκευτικών στη Γ΄ Λυκείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)