22/4/19

Ο Νίκος Φίλης κατηγορεί τη Ν.Δ. γιατί δεν εφάρμοσε τα νέα Προγράμματα Σπουδών για τα Θρησκευτικά

Στη σημερινή συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής Νίκος Φίλης έστρεψε τα πυρά του εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Μεταξύ άλλων κατέκρινε τη Ν.Δ. για το ότι δεν προχώρησε επί των ημερών της στην κατάργηση του ομολογιακού μαθήματος των Θρησκευτικών. Είπε επί λέξει: «Κύριοι της ΝΔ, εξίσωση όλων προς τα κάτω αλλά και το αντίθετο της αριστείας είναι να έχει το μάθημα των Θρησκευτικών ομολογιακό-δογματικό χαρακτήρα και να μην εφαρμόζονται τα νέα προγράμματα θρησκευτικών που εμείς καθιερώσαμε και πλέον διδάσκονται κανονικά, άσχετα από τις αντιδράσεις που ξεσηκώθηκαν από τους γνωστούς κύκλους. Κάτι που πρέπει να γίνει με τόλμη και στο μάθημα της Ιστορίας όπου ήδη έχει εκπονηθεί το νέο πρόγραμμα σπουδών για όλες τις τάξεις».

Να θυμίσουμε στον κ. Φίλη ότι πέραν των πολλών αντιδράσεων που ξεσηκώθηκαν και τις οποίες μνημονεύει υπάρχουν και δύο τελεσίδικες αποφάσεις του ΣτΕ (ΣτΕ 660/2018 και ΣτΕ 926/2018) με τις οποίες έχουν ακυρωθεί ως πολλαπλώς αντισυνταγματικές οι Υ.Α. που φέρουν την υπογραφή του και για τις οποίες ανερυθρίαστα καυχάται τώρα στη Βουλή! Η κυβέρνησή του και ο ίδιος αλλά και ο σημερινός Υπουργός Παιδείας εάν επιδείκνυαν στοιχειώδη σεβασμό στις αρχές της δημοκρατίας θα έπρεπε προ πολλού να αποσύρουν τα «νέα Θρησκευτικά». Αντί αυτού ο Νίκος Φίλης προβαίνει σε ένα ακόμη σόου αυτοπροβολής. Τέλος να του θυμίσουμε ότι, δυστυχώς, τα νέα Προγράμματα Σπουδών δεν καθιερώθηκαν από τον ίδιο αλλά από τη Ν.Δ. που προχώρησε στην πιλοτική εφαρμογή τους ενώ σχεδιάστηκαν επί των ημερών της Άννας Διαμαντοπούλου. Διακομματική η ευθύνη για τα αντισυνταγματικά «νέα Θρησκευτικά», συγκεκριμένη όμως η πολιτική ευθύνη για όσους επιλέγουν τη συνέχιση της εφαρμογής τους στα ελληνικά σχολεία μετά την έκδοση ακυρωτικών αποφάσεων του ΣτΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)