25/6/19

Γιώργος Παπαθανασόπουλος, Στο ναδίρ η αξιοπιστία των θεσμών

Στο ναδίρ η αξιοπιστία των θεσμών
Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου
Στο ναδίρ η εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών προς τους θεσμούς.
Είναι και αυτό ένα αποτέλεσμα της υπερτετραετούς διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, με την στήριξη των ΑΝΕΛ και των ευκαιριακών υποστηρικτών του. Σε έρευνα της Kapa Research Balkan Monitor το μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων πολιτών ΔΕΝ εκτιμούν και ΔΕΝ εμπιστεύονται τους θεσμούς. Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας είναι ενδεικτικά της κατάντιας της Δημοκρατίας μας επί ΣΥΡΙΖΑ.

  Πιο συγκεκριμένα: Μόνο το 6%  των ερωτηθέντων εμπιστεύεται τα Κόμματα, μόνο το 11% εμπιστεύεται το Κοινοβούλιο, το 31% τη Δικαιοσύνη, το 36% την Εκκλησία, το 5% τα συνδικάτα, το 46% την Αστυνομία. Η κρίση των Ελλήνων πολιτών είναι σωστή. Πώς να εμπιστευθούν τα Κόμματα όταν γίνονται φυτώρια αργόμισθων, θερμοκήπια κομισάριων, πηγές διαφθοράς και νεποτισμού; Πώς να εμπιστευθούν το Κοινοβούλιο, όταν σε αυτό κυριαρχούν η αγραμματοσύνη, η απαράδεκτη συμπεριφορά, η ψήφιση Νόμων που φαλκιδεύουν τις δημοκρατικές και συνταγματικές διαδικασίες;
  Και να συνεχίσουμε. Ουσιαστικά τα συνδικάτα δεν υπάρχουν και σε επίπεδο κορυφής είναι διχασμένα και αλληλοσπαράσσονται. Την ίδια ώρα οι εργασίες είναι λίγες, η ζήτηση μεγάλη, η κρίση ακόμη σε εξέλιξη και, λόγω της κατάστασης, οι εργαζόμενοι δέχονται να εργάζονται πολλές ώρες με μικρούς μισθούς. Η κυβέρνηση κορόιδεψε κατ’ επανάληψη το εκλογικό σώμα. Έδειξε με τον πιο ωμό και ανοικτό τρόπο ότι είναι η «υποτακτική και πρόθυμη συνεργάτιδα» των αγορών και των ισχυρών της Γης. Το ομολόγησαν τα πρώην μέλη της Πάνος Καμμένος και Γ. Βαρουφάκης, καθώς και η πρώην Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. 
   Η Εκκλησία της Ελλάδος, σε επίπεδο κορυφής, έχει χάσει τον ιεροπρεπή, αγιαστικό και σωτηριώδη χαρακτήρα της. Αν δει κανείς τα δελτία Τύπου της Αρχιεπισκοπής αναφέρονται μόνο σε επισκέψεις που δέχεται ο Αρχιεπίσκοπος, σε εκδηλώσεις που συμμετέχει, σε θεμέλιους λίθους ή σε εγκαίνια που παρίσταται, σε πράξεις αλληλεγγύης. Λείπει η μυστηριακή ζωή, ο λόγος παρηγορίας, το μήνυμα ότι δευτερεύον είναι το έργο προνοίας και οι κοινωνικές εκδηλώσεις. Και η συμφωνία και η σύμπλευση του Μακαριωτάτου με τον Αλ. Τσίπρα ακόμη περισσότερο σκανδάλισε τον πιστό λαό, ιδιαίτερα στο θέμα της Μακεδονίας. Αλλά και ο Οικουμενικός Πατριάρχης με τα όσα πράττει σε βάρος της Εκκλησίας της Ελλάδος και η εμπλοκή του στο μείζονος γεωπολιτικής σημασίας θέμα της Εκκλησίας της Ουκρανίας έχει απογοητεύσει πολύ κόσμο.
          Οι φορείς της Δικαιοσύνης έχουν επίσης πληγεί από την πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και βεβαίως από τη συμπεριφορά ορισμένων εκπροσώπων της. Τέλος η Αστυνομία για λόγους ιδεολογικούς δεν αφήνεται να επιτελέσει το έργο της, με αποτέλεσμα να κυριαρχεί η ασυδοσία και στους πολίτες η ανησυχία.
          Οι εκλογές που έρχονται θα αναδείξουν νέα Κυβέρνηση. Κατά τις δημοσκοπήσεις  αυτή θα είναι, κατά πάσαν πιθανότητα, του Κόμματος  της Νέας Δημοκρατίας. Θα έχει να αντιμετωπίσει την επαχθή κληρονομιά  του ΣΥΡΙΖΑ και το ερώτημα είναι αν θα μπορέσει να δράσει έντιμα, με εθνική αξιοπρέπεια, με βάση τις παραδοσιακές μας αξίες που μας ως ορίζουν ως Έθνος, με ταχύτητα και με αποτελεσματικότητα, έχοντας απέναντί της το κρατικό κατεστημένο, ένα παρελθόν με βαρίδια   και τον ΣΥΡΙΖΑ, που θα επανέλθει σε αυτό που ξέρει καλά, τον λαϊκισμό. Μακάρι να πετύχει και να μην απογοητεύσει.  Για το καλό της Πατρίδας.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)