15/7/19

Νίκη Κεραμέως για Θρησκευτικά: "Πρόθεσή μας είναι να συμμορφωθούμε απόλυτα με τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης"


Στον ΣΚΑΪ μίλησε σήμερα Δευτέρα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως για τα ζητήματα αρμοδιότητάς της. Μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε μετέφερε το ερώτημα ακροατή για τα Θρησκευτικά: «Το ΣτΕ έκρινε το νέο Πρόγραμμα του μαθήματος των Θρησκευτικών αντισυνταγματικό αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ το συνέχισε. Τι θα κάνετε εσείς;».

Η Υπουργός Νίκη Κεραμέως απάντησε: «Καταρχήν υπάρχουν πράγματι δύο αποφάσεις του ΣτΕ του 2018 –και οι δύο του 2018- οι οποίες πράγματι έχουν κρίνει το Πρόγραμμα Σπουδών αντισυνταγματικό. Εμείς καταρχήν, μέλημά μας είναι να εφαρμόζουμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Συνεπώς μελετάμε το πλαίσιο πως διαμορφώθηκε. Πρόθεσή μας είναι να συμμορφωθούμε απόλυτα με τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. 
Πρέπει εδώ να σας πω βέβαια ότι έχουμε κι έναν παράλληλο στόχο. Κι ο παράλληλος στόχος είναι να κάνουμε επί της διαδικασίας το μάθημα πιο ελκυστικό για τους μαθητές. Και το λέω αυτό γιατί έχουμε πάρα πολλά ακούσματα και από εκπαιδευτικούς και από μαθητές οι οποίοι μας λένε ότι το μάθημα –και δεν είναι το μόνο μάθημα στο οποίο συμβαίνει αυτό- χρήζει μίας βελτίωσης ως προς τον τρόπο διδασκαλίας».

2 σχόλια:

Ρωμιός είπε...

"Το μάθημα χρήζει βελτίωσης ως προς τον τρόπο διδασκαλίας" Τι εννοεί άραγε ο ποιητής;

labitochromis είπε...

Είναι, λέει, "πρόθεσή τους να συμμορφωθούν με την δικαιοσύνη", αλλά παράλληλα "θέλουν να κάνουν το μάθημα των θρησκευτικών (και τα άλλα μαθήματα) πιο ελκυστικό στους μαθητές". Εντάξει, το πιάσαμε το υπονοούμενο ! Όχι, απλώς, δεν τους ενδιαφέρει η ορθοδοξότητα του μαθήματος των θρησκευτικών, αλλά θέλουν όλα τα μαθήματα να τα κάνουν πιο νεωτεριστικά !

Τελικά, καλά έλεγε ο Νατσιός πως θα χρειαστεί να φτιάξουμε άλλο σχολείο, ώστε τα παιδιά μας να μαθαίνουν σωστά για τον Χριστό και την πατρίδα...

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)