8/7/20

Να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση της κλήσης Διευθυντών σχολείων για τα Θρησκευτικά, ζητά η ΑΔΕΔΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για την καταγγελία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νάουσας σε βάρος εκπαιδευτικών για το μάθημα των Θρησκευτικών

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις σχετικές ανακοινώσεις της ΟΛΜΕ και της ΕΛΜΕ Ημαθίας, καταγγέλλει την προσπάθεια εκφοβισμού και χειραγώγησης των εκπαιδευτικών του Νομού Ημαθίας καθώς και την ποινικοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Σε άλλες εποχές, που νομίζαμε ότι αφήσαμε πίσω με την Μεταπολίτευση, μας γύρισε η κλήση για ένορκη κατάθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Νάουσας όλων των Διευθυντών και Διευθυντριών των Δημοτικών, των Γυμνασίων και του Λυκείου του Δήμου Νάουσας. Ο λόγος ήταν ότι διδάσκεται το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία τους, όπως προβλέπουν τα «νέα αναλυτικά προγράμματα» και οι φάκελοι μαθήματος 2018-2019.
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νάουσας, κατέθεσε επιστολή – καταγγελία στην Εισαγγελία Βέροιας με αναφορά στους Διευθυντές των σχολείων και κατ’ επέκταση και στους συνάδελφους-φισσες θεολόγους και δασκάλους-ες, που διδάσκουν το μάθημα των Θρησκευτικών, όπως περιέχεται στο αναλυτικό πρόγραμμα που τους απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, για διάπραξη του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος δημοσίου υπαλλήλου!
Με βάση αυτή την επιστολή η Εισαγγελία Βέροιας διέταξε προκαταρκτική εξέταση. Έτσι, κλήθηκαν να καταθέσουν οι τρεις πρώτοι Διευθυντές Γυμνασίων ως μάρτυρες.
Η καταγγελία από την Ένωση στην Εισαγγελία σε βάρος των εκπαιδευτικών και των Διευθυντών των σχολείων αποτελεί μια ακραία προσπάθεια εκφοβισμού των συναδέλφων με στόχο την ποινικοποίηση της σχολικής ζωής και τον περιορισμό της παιδαγωγικής ελευθερίας.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί την Κυβέρνηση, το Υπουργείο Παιδείας και τις αρμόδιες Διευθύνσεις να προχωρήσουν άμεσα σε όλες εκείνες τις ενέργειες προκειμένου να αρχειοθετηθεί η καταγγελία κατά των συναδέλφων Διευθυντών και διδασκόντων. Τους καλούμε να πάρουν σαφή και ξεκάθαρη θέση ενάντια στην ποινικοποίηση της σχολικής ζωής που αναστατώνει στο έπακρο την εκπαιδευτική κοινότητα. Επιπλέον, στηρίζουμε όλες τις προσπάθειες της ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ Ημαθίας προς αυτή την κατεύθυνση.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΑΔΕΔΥ!!!

Η ΑΔΕΔΥ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΖΗΤΗΜΑΤΑ !!!

Η ΑΔΕΔΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ!!!

ΕΛΛΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως αν ήδη δεν έχει γίνει, σε λίγο θα τεθεί στο αρχείο η υπόθεση. Άγνωστο πως, ο/η εισαγγελέας έκανε μια προκαταρκτική εξέταση. Η κλήση των Διευθυντών ήταν ως μαρτύρων και όχι ως κατηγορουμένων, και φυσικά όλα αυτά (προ-) ή μάλλον (εξω-) δικαστικά.

Ανώνυμος είπε...

Το ζήτημα αφορά Απόφαση του ΣτΕ που συμφωνεί με την Ελληνορθόδοξη πορεία του Τόπου μας.
Τί δουλειά έχει η ΑΔΕΔΥ;;;

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)