18/3/21

Ιδιαίτερα αυξημένος ο αριθμός των παραιτήσεων/συνταξιοδοτήσεων Θεολόγων

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν υποβάλει αίτηση παραίτησης/συνταξιοδότησης είναι φέτος ιδιαίτερα αυξημένος και φτάνει συνολικά τους 4.487. Μέχρι τις 9 Απριλίου οι αιτηθέντες έχουν βέβαια το δικαίωμα ανάκλησης της αίτησης παραίτησης αλλά σε κάθε περίπτωση ο αριθμός είναι σημαντικά αυξημένος σε σχέση με όλα τα τελευταία χρόνια.
Ειδικότερα η αύξηση των αιτήσεων παραίτησης για τον κλάδο των Θεολόγων είναι πολύ μεγάλη καθώς κατατέθηκαν 248 αιτήσεις παραίτησης/συνταξιοδότησης ενώ την περσινή χρονιά οι συνταξιοδοτήσεις ήταν μόλις 98.
Ο αυξημένος αριθμός παραιτήσεων αναμένεται να οδηγήσει σε μεγάλο αριθμός μεταθέσεων, καθώς τα οργανικά κενά των φετινών παραιτήσεων προσμετρήθηκαν για την διαδικασία των φετινών μεταθέσεων που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη. Επιπλέον, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται ο αριθμός μόνιμων διορισμών που θα δοθεί στον κλάδο των Θεολόγων για τη διαδικασία μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών Γενικής Παιδείας που αναμένεται  μέσα στο καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)