27/5/22

Ημερίδα για το Ορθόδοξο μάθημα Θρησκευτικών στην Αυστρία

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος, ως Πρόεδρος της εκπαιδευτικής Διευθύνσεως Ορθοδόξου Μαθήματος Θρησκευτικών, μετέβη την Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022 στο Salzburg, όπου εγκαινίασε τα νέα γραφεία του τοπικού Συμβούλου της εκπαιδευτικής Διευθύνσεως Ορθοδόξου Μαθήματος Θρησκευτικών τα οποία διετέθησαν ευγενικά από την εκεί Σχολική Διεύθυνση στους χώρους του Borromäum.

Ο Σύμβουλος κ. Πασχάλης Αρχιμανδρίτης θα έχει την έδρα του στους χώρους αυτούς, προκειμένου συντονίζει το έργο των ορθοδόξων εκπαιδευτικών της περιοχής.

Ο Μητροπολίτης, μετά τον Αγιασμό, ευχαρίστησε τον κ. KR DDr. Erwin Konjeci, τοπικό Σχολικό Διευθυντή καθώς και τον σχολικό προϊστάμενο Mag. Olivier Dantine για την φιλική υποστήριξη και την καλή συνεργασία όλων των Σχολικών Διευθύνσεων και τόνισε ότι το μάθημα των Θρησκευτικών συμβάλλει ενεργά στην μετάδοση της Χριστιανικής Πίστεως στην Αυστρία προς όφελος της νεολαίας και γενικότερα της αυστριακής κοινωνίας.

Κατά την έναρξη της εκπαιδευτικής ημερίδας, ο Σεβασμιώτατος κ. Αρσένιος απηύθυνε πασχάλιο χαιρετισμό στους συμμετέχοντες και με πνευματικούς λόγους παρουσίασε το γενικό πλαίσιο των θεμάτων της ημερησίας διατάξεως. Την πρώτη εισήγηση του ιερέως Αναπληρωτoύ Καθηγητού Δρ Ioan Moga με θέμα «Διαπροσωπικές σχέσεις και σεξουαλικότητα: Θεολογικές προοπτικές από ορθόδοξη σκοπιά» ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων για το θέμα στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών. Η κ. Dr. Auer-Crisenaz, εν συνεχεία, από το νομικό τμήμα της Εκπαιδευτικής Διευθύνσεως Salzburg παρουσίασε τις κατευθυντήριες γραμμές και τις βασικές αρχές που οφείλουν να διέπουν την ορθή συμπεριφορά κατά το μάθημα των Θρησκευτικών στο αυστριακό σχολείο. Ο Μητροπολίτης, οι Σύμβουλοι, οι Εκπαιδευτικοί και οι εισηγητές συμμετείχαν σε ζωηρή συζήτηση επί του θέματος. Κατακλείοντας την Ημερίδα, ο Σεβασμιώτατος κ. Αρσένιος ευχαρίστησε τους παρόντες για την προσέλευση και την ενεργό συμμετοχή και τόνισε ότι τόσο εκείνος όσο και οι Σύμβουλοι είναι στη διάθεση των εκπαιδευτικών για συμβουλές και επίλυση προβλημάτων. Τους παρότρυνε επίσης να συνεχίσουν να εργάζονται με υψηλά κίνητρα και σθένος επιδιώκοντας την άρτια πνευματική και παιδευτική υποστήριξη των μαθητών.

ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)