2/12/08

Σπ. Παπακωστόπουλος, Εκπρόθεσμες αιτήσεις απαλλαγών από τα θρησκευτικά

Λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω ηλεκτρονικό μήνυμα του συναδέλφου Σπύρου Παπακωστόπουλου σχετικά με τις απαλλαγές από τα θρησκευτικά που δόθηκαν εκπρόθεσμα:
Με ενημέρωσε ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Βούλας, στο οποίο ανήκω οργανικά, για τα εξής: Σε επικοινωνία του, τηλεφωνική, με τη Διεύθυνση Σπουδών – Τμήμα Γ του ΥΠΕΠΘ και σχετικά με το θέμα προθεσμίας υποβολής δηλώσεων απαλλαγής εδέησαν να του απαντήσουν ότι, όντως ισχύει η εντός πέντε ημερών προθεσμία υποβολής από την έναρξη των μαθημάτων βάσει του π.δ. 104/79, το οποίο διαλαμβάνει τα της απαλλαγής από το μάθημα της Γυμναστικής, όπως σχετικώς αναφέρεται και στην Γ2/12907/08 – 02- 2005 εγκύκλιο του ΥΠΕΠΘ. Σε ερώτηση του Διευθυντού μου για το τι μέλλει γενέσθαι με τις περισσότερες των δηλώσεων που είναι εκπρόθεσμες, τον συμβούλεψαν να αναπέμψει σχετικό ερώτημα προς την εν λόγω Διεύθυνση Σπουδών.
Σχόλιο: είναι ηθικώς βαρύ το παράπτωμα ώστε να καταλήξεις κ. Υπουργέ λέγοντας το αυτονόητο, ότι δηλαδή η πλειοψηφία των δηλώσεων απαλλαγής είναι άκυρες αφού υπεβλήθησαν απαραδέκτως, δηλαδή μη εμπρόθεσμα. Βέβαια αγαπητοί συνάδελφοι επειδή «τα γραπτά μένουν» νομικώς και ηθικώς φρόνιμο θα ήταν τα της ανωτέρω τηλεφωνικής επικοινωνίας διαμειφθέντα να αποτυπωθούν, επισήμως, σε εγκύκλιο του ΥΠΕΠΘ.
ΠΑΠΑΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Bλ. σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)