6/12/08

Τα σχέδια των οικουμενιστών μέσα από το μάθημα των θρησκευτικών

Τα σχέδια των οικουμενιστών μέσα από το μάθημα των θρησκευτικών

Γράφει «ο περαστικός»
.
Ο οικουμενισμός είναι η σύγχρονη αίρεση που βλάπτει με πολλούς τρόπους την ορθόδοξη Εκκλησία. Οι συμπροσευχές επισκόπων με αιρετικούς παπικούς και προτεστάντες αλλά ακόμη και με αλλόθρησκους, καθώς και η κοινή υπογραφή κειμένων, ο διαχριστιανικός και διαθρησκειακός διάλογος χωρίς προϋποθέσεις και με τρόπο ανορθόδοξο, είναι μερικά από τα χειρότερα συμπτώματα της αίρεσης αυτής.

Ο οικουμενισμός όμως βλάπτει και τα νεότερα μέλη της Εκκλησίας, τα παιδιά που είναι μαθητές των σχολείων. Και η πνευματική βλάβη γίνεται (τι τραγικό!) μέσα από το μάθημα των θρησκευτικών. Οι υπεύθυνοι για τον καθορισμό των διδακτικών στόχων αλλά και την έκδοση νέων βιβλίων θρησκευτικών έχουν ξεκινήσει και συνεχίζουν με ταχύτατους ρυθμούς μία προσπάθεια για τον αποχρωματισμό του ορθόδοξου θρησκευτικού μαθήματος και τη μετατροπή του σε ένα μάθημα ανοιχτό στις άλλες θρησκείες, ανοιχτό στους διαλόγους, πολυπολιτισμικό και όχι καθαρά ορθόδοξο και πατερικό. Αυτή η προσπάθειά τους γίνεται με συγκεκριμένες πράξεις.
Ενδεικτικά αναφέρουμε:
.
1.Το νέο βιβλίο της Α΄ Γυμνασίου προβάλλει στο κεφάλαιο για τον προφήτη Μιχαία την ειρήνη ως κοινό αίτημα όλων των θρησκειών, συγχέοντας στο μυαλό των μαθητών την αληθή ειρήνη του Κυρίου Ιησού με την επίφαση ειρήνης του Αλλάχ ή του Βούδα.
.
2.Το βιβλίο της Α΄ Λυκείου μετά από αλλαγή στην οποία προχώρησε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο περιέχει ενότητα για τους χιλιαστές χωρίς αναφορά στην προπαγάνδα που αυτοί ασκούν και στις βλασφημίες που αυτοί λένε για τη Θεοτόκο και τους αγίους.
.
3.Στο βιβλίο της Γ΄ Γυμνασίου αφιερώνονται πολλές ενότητες στη ζωή της Παπικής «εκκλησίας» και των Προτεσταντών, ενώ παραλείπονται οι αντιπαπικοί άγιοι Κοσμάς ο Αιτωλός και Γρηγόριος Παλαμάς.
.
4.Σε όλα τα βιβλία υπάρχει μία τάση να υποβαθμιστούν οι διαφορές μεταξύ Ορθοδόξων και Παπικών ή Προτεσταντών και να οδηγηθούν οι μαθητές σε μία ανεκτική στάση απέναντι σε όλες τις ομολογίες και θρησκείες.
.
5.Σύμβουλοι και συγγραφείς με ημερίδες προσπαθούν να κάμψουν τις αντιστάσεις όλων των ορθοδόξων θεολόγων και να οδηγήσουν τη θρησκευτική εκπαίδευση στις αγκάλες του οικουμενισμού. Για παράδειγμα η νέα ημερίδα που ο γνωστός κύκλος Συμβούλου και συγγραφέων διοργανώνει θα γίνει στην Ακαδημία του Βόλου, το γνωστό προπύργιο των οικουμενιστών στην Ελλάδα.
.
Χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους τους θεολόγους των σχολείων. Μην διδάσκετε στα παιδιά τις οικουμενιστικές θεωρίες των νέων βιβλίων. Μην υπακούτε στους νέους στόχους που έθεσε για το μάθημα το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (ανεκτικότητα, ανοιχτότητα, πολυπολιτισμικότητα, γνωριμία με τις άλλες θρησκείες). Στα ελληνόπουλα οφείλουμε να δώσουμε γνήσια ορθόδοξη πατερική θρησκευτική αγωγή, όπως και εμείς λάβαμε από τους δασκάλους μας. Δεν πρέπει να ετοιμάσουμε μια γενιά οικουμενιστών όπως μας διατάζουν να κάνουμε όσοι κατέχουν τις υψηλές θέσεις.
.
Κλείνουμε το άρθρο υπενθυμίζοντας όσα ο π. Θεόδωρος Ζήσης έγραψε σε άρθρο του πρόσφατα: Ακόμη και αν διατηρηθεί ο υπο­χρεωτικός χαρακτήρας του μαθήματος, η μεταβολή του μαθήματος σε θρησκειολογικό -πολιτιστικό και η αποβολή του ομολογιακού - κατη­χητικού χαρακτήρα του φαίνεται ως αναπόφευκτη. Αυτό συνιστούν τα διορισθέντα ή διατηρηθέντα από την κυβέρνηση μέλη (θεολόγοι) του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Ποιος τους διόρισε ή ποιος τους διατήρη­σε; Δεν υπήρχαν από τον πολιτικό χώρο της Ν. Δημοκρατίας άλλης θε­ολογικής και εκπαιδευτικής γραμ­μής θεολόγοι, για να τοποθετηθούν στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο;
http://thriskeftika.blogspot.com/2008/11/blog-post_23.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)