3/12/08

Ο Υπ.Παιδείας στην εκπομπή PRESS για τα θρησκευτικά

Στην εκπομπή PRESS του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Ζούλα (2/12/2008) ο Υπ. Παιδείας αναφέρθηκε σε μία αποστροφή του λόγου του στις απαλλαγές από το ΜτΘ. Είπε λοιπόν ότι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ οργάνωναν ομάδες και πηγαίνοντας έξω από τα σχολεία οδήγησαν μαθητές να ζητήσουν απαλλαγή από το ΜτΘ παρερμηνεύοντας τις εγκυκλίους του Υπουργείου.

Στην Επιστολή του προς το Συνήγορο του Πολίτη (20/11/2008) o Υπουργός είχε γράψει: «Επιτρέψτε μου επίσης να σας ενημερώσω ότι κατά το διάστημα που μεσολάβησε από την έκδοση των εγκυκλίων μέχρι σήμερα, υπήρξε προσπάθεια από κάποιους περιορισμένους κύκλους να εκμεταλλευθούν ιδεολογικοπολιτικά το ζήτημα με συστηματική προπαγάνδα της εξαίρεσης από το μάθημα των Θρησκευτικών μέσω διανομής φυλλαδίων και με τη χρήση άλλων μεθόδων που λειτούργησαν παραπλανητικά ως προς το περιεχόμενο των εγκυκλίων». Τώρα μας έκανε σαφές ότι οι κύκλοι αυτοί ήταν του ΣΥΡΙΖΑ.

Έχουμε να κάνουμε τις εξής παρατηρήσεις. Είναι γνωστό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μάχεται εναντίον του ΜτΘ. Όμως την ευθύνη για τις απαλλαγές μαθητών από το Μτθ κατά τη φετινή σχολίκή χρονιά δεν μπορεί να τη ρίχνει ο Υπουργός στο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ δεν ακολούθησαν την ίδια τακτική «παρερμηνείας» της εγκυκλίου περί των απαλλαγών και τις προηγούμενες χρονιές; Ο Υπουργός μας είπε ότι οι εγκύκλιοι είναι σαφείς και κακώς παρερμηνεύθηκαν. Μήπως αντιθέτως είναι τελείως ασαφείς και γι’ αυτό έγιναν αντικείμενο εκμετάλλευσης από το ΣΥΡΙΖΑ; Ο Υπουργός Παιδείας φέρει την πρώτη και κύρια ευθύνη για το όλο ζήτημα. Οι δικές του εγκύκλιοι άνοιξαν την πόρτα της φυγής από το μάθημα και στους Ορθόδοξους. Αν τώρα κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν την ανοιχτή πόρτα και φώναξαν στους μαθητές να φύγουν από το μάθημα, αυτό δεν μειώνει την ευθύνη αυτού που άνοιξε την πόρτα.

Είναι τουλάχιστον υποκριτικό να ρίχνει ο Υπουργός την ευθύνη για τις απαλλαγές Ορθοδόξων μαθητών σε άλλους, εκτός από τους Γραμματείς του Υπουργείου του που υπέγραψαν και εξέδωσαν τις εγκυκλίους. Ωστόσο όση ευθύνη φέρει για τη μέχρι τώρα αναστάτωση, άλλο τόσο ωφέλιμος μπορεί να γίνει αποσύροντας τις εγκυκλίους και ρίχνοντας στο καλάθι των αχρήστων τα σχέδια των αθέων. Όσο όμως δεν αποσύρει τις εγκυκλίους, ο λόγος του δεν μας πείθει. Από δηλώσεις χορτάσαμε. Θέλουμε πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)