24/1/09

Εκτός της Συζήτησης για την παιδεία στη Βουλή το μάθημα των Θρησκευτικών

Γράφει "ο περαστικός"
Δεν παρακολούθησα την προ ημερησίας διατάξεως Συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία(23/1/2009). Με πολλή υπομονή όμως διάβασα τις περισσότερες από τις εισηγήσεις των αρχηγών των κομμάτων και του Υπουργού Παιδείας.
.
Πολλά τα θέματα που θίχτηκαν. Από την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και τα κολέγια μέχρι το βιβλίο της Ρεπούση και το νέο Λύκειο. Πουθενά δεν μπόρεσα να βρω έστω και μια ελάχιστη αναφορά στο ζήτημα των απαλλαγών από το μάθημα των θρησκευτικών. Ούτε ένας πολιτικός μας δεν ασχολήθηκε με το θέμα. Είναι ξεκάθαρο ότι όλοι θεωρούν το θέμα λήξαν, αδιαφορούν για αυτό και δεν το χρησιμοποιούν ούτε ως αντιπολιτευτικό επιχείρημα.
.
Η παραπάνω πραγματικότητα πρέπει να μας κάνει ιδιαίτερα ανήσυχους. Είναι άμεση ανάγκη το θέμα να τεθεί και πάλι από τους φορείς των θεολόγων τόσο στην κυβέρνηση και τον Υπουργό Παιδείας όσο και στα κόμματα της αντιπολίτευσης. Εαν περάσουν πολλές μέρες ακόμη το θέμα θα λησμονηθεί παντελώς χωρίς όμως να έχει λυθεί. Και εάν οι καλοκαιρινές εγκύκλιοι συνεχίσουν να ισχύουν, τότε πολύ γρήγορα θα δούμε τους μαθητές μας, αλλόθρησκους και Ορθόδοξους να δραπετεύουν από το μάθημα των θρησκευτικών.
.
Το μάθημα των θρησκευτικών είναι μέρος αναπόσπαστο της παιδείας των ελληνοπαίδων. Για την παιδεία αποφασίζουν οι πολιτικοί και άρα πρέπει να απευθυνθούμε σε αυτούς για την ανατροπή των προηγούμενων λανθασμένων πολιτικών αποφάσεων του κ. Στυλιανίδη. Αλλά και η Εκκλησία έχει και πρέπει να έχει λόγο για το μάθημα των θρησκευτικών. Και οι επίσκοποι και κληρικοί μας οφείλουν να λάβουν θέση και να ασκήσουν πιέσεις προς πάσα κατεύθυνση αν πραγματικά ενδιαφέρονται για την παιδεία των νέων της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)