26/4/09

Διορισμούς στα δημοτικά ζητοὐν οι θεολόγοι - Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα

ΣΥΣΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι αδιόριστοι θεολόγοι της περιοχής κατόπιν πρωτοβουλίας της συσταθείσας Συντονιστικής Επιτροπής ν. Λάρισας και με την αμέριστη συμπαράσταση της τοπικής Eνωσης θεολόγων, συγκεντρωθήκαμε τη Τρίτη 21.4.2009 στην αίθουσα της «Χριστιανικής Εστίας». Αφού ενημερωθήκαμε επισταμένως από τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της Ενωσης Θεολόγων ν. Λάρισας κ.κ. Βασ. Στεργιούλη και Χάρη Ανδρεόπουλο για τις προτάσεις τις οποίες πρόσφατα κατέθεσε στο υπ. Παιδείας η Ιερά Σύνοδος σε συνεργασία με το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ενωσης Θεολόγων (ΠΕΘ), αποφασίσαμε ομόφωνα να δρομολογήσουμε κατ’ αρχήν σε πανθεσσαλικό επίπεδο σειρά δράσεων και παρεμβάσεων με σκοπό την επίλυση του χρονίου προβλήματος της ανεργίας που μαστίζει τον κλάδο μας.
Συγκεκριμένα αποφασίσαμε να αγωνισθούμε ενωμένοι για την ευδοκίμηση των προτάσεων της Ιεράς Συνόδου και της ΠΕΘ, για: α) αύξηση του αριθμού διορισμών θεολόγων στη Β/θμια εκπαίδευση, β) αύξηση των ωρών διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών εις τη Β/θμια εκπαίδευση τόσο στη γενική, όσο και στη τεχνική όπου το μάθημα στα Επαγγελματικά Λύκεια διδάσκεται λιγότερες ώρες και συγκεκριμένα μόνο 2 ώρες τη βδομάδα, ενώ στα Γενικά 5 ώρες την εβδομάδα, γ) διορισμούς θεολόγων και στην Πρωτοβάθμια Έκπαίδευση γιά την διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών, όπως συμβαίνει με τους καθηγητάς Ξένων Γλωσσών, Φυσικής Αγωγής και Μουσικής γιά τα αντίστοιχα μαθήματα, και δ) διορισμούς θεολόγων στις Ιερές Μητροπόλεις και σε θέσεις ξεναγών Μουσείων ή Εκθέσεων Βυζαντινών ή Μεταβυζαντινών Κειμηλίων.
Προς αυτή την κατεύθυνση αποφασίσαμε ομόφωνα να συντονιστούμε όλοι οι θεολόγοι της Θεσσαλίας και να δώσουμε τον αγώνα μας που θεωρούμε ότι είναι τίμιος και αγνός. Καλούμε δε τους Σεβασμιώτατους Mητροπολίτες της περιοχής μας και τους βουλευτές όλων των κομμάτων να συμπαρασταθούν στον δίκαιο αγώνα μας.
Οι ενδιαφερόμενοι να πλαισιώσουν τον αγώνα μας μπορούν να απευθύνονται στα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής κ.κ. Καραμαλίγκα Ζωή 6947273783, Μπεκίρη Αλέξανδρο 6934617724, Παυλή Μιχαήλ 6945319698, Παπαϊωάννου Μαρία 6944999440, Τότσικα Βάσω 6945287347.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)